Élet-Stílus

Előzött a Juventus

A Juventus vitatott találkozón egy góllal legyőzte a Fiorentinát, s ezzel ideiglenesen a tabella élére állt, jobb gólkülönbségével megelőzve az Intert.

A Juventus-Fiorentina rangadón hosszas kihagyás után ismét Gianluigi Buffon állt a kapuban, ám a bajnokit beárnyékolta Saccani játékvezető ténykedése.

A sípmester helytelenül érvénytelenítette Gilardino egyenlítő gólját, majd elnézte Mellberg Jovetis elleni faultját a tizenhatoson belül.

Mellberg és Jovetic

Mellberg és Jovetic: távol a labda

A két rivális összecsapása magas színvonalú játékkal társult, sorjáztak a helyzetek a kapuk előtt. Marchionni és Del Piero kimaradt lehetősége után Jovetic került helyzetbe a hazai kapu előtt, Mellberg buktatta, de Saccani nem vette észre az esetet.

A 21. percben megszerezte a vezetést a torinói gárda: Del Piero szolgálta ki Marchisiót, s az első élvonalbeli találatát jegyző 23 éves középpályás higgadtan a kapuba helyezett. A firenzeiek fokozták a tempót, s a 32. percben igen közel kerültek az egyenlítéshez.

Dühöng az elnök

„Gyomorforgató, ami történt. Nehéz úgy sikert elérni, ha egy szabályos gólt érvénytelenítenek, egy színtiszta tizenegyest pedig nem adnak meg. Firenze ennél több tiszteletet érdemelne” – füstölgött Andrea Della Valle, a firenzeiek elnöke.

Pasqual került a védők mögé, középre kanyarintása után Santana a lécre fejelt, a visszapattanó labdát begyűjtő Montolivo lapos lövését Buffon hárította, azonban érkezett Gilardino – gól. Saccani ellenben lest jelzett, tévesen, Marchionni ugyanis mindvégig a torinói kapus mögött ácsorgott.

Marchisio élete első bajnoki találatát ünnepelte (dpa)

Marchisio élete első bajnoki találatát ünnepelte (dpa)

A második félidőt a vendégcsapat kezdte aktívabban, Kröldrup, majd a Pasqual kemény lövése után ismétlő Jovetic is közel járt az egyenlítéshez, de Buffon mindkétszer a helyén volt. A másik oldalon Marchionni visszagurítása után Grygera tette naggyá Freyt.

A hajrában is felváltva veszélyeztettek a csapatok, az eredmény viszont nem változott, s ez azt jelenti, hogy jobb gólkülönbségének köszönhetően a Juventus megelőzte a vasárnap este a Sampdoriát fogadó címvédő Intert.

serie a, 20. forduló

Juventus-Fiorentina 1-0 (1-0)
Torinó, 22 560 néző. Vezette: Saccani
Gól: Marchisio ( 21.)
Juventus: Buffon – Grygera, Mellberg, Legrottaglie, De Ceglie – Marchionni, Marchisio, Zanetti (Poulsen, 89.), Nedved – Amauri, Del Piero (Giovinco, 77.).
Fiorentina: Frey – Zauri, Gamberini, Kroldrup, Pasqual – Montolivo, Felipe Melo, Gobbi (Kuzmanovic, 46.) – Santana (Bonazzoli, 72.) – Gilardino, Jovetic.

Reggina-Chievo 0-1 (0-0)
Gól: Italiano (90.)
Kiállítva: Carmona (41., Reggina)

Az élcsoport:
1. Juventus 43 (33-14), 2. Inter 43 (33-15, 19 mérkőzés), 3. Milan 37 (19), 4. Genoa 35 (19), 5. Napoli 33 (19), 6. Fiorentina 32…18. Chievo 16., …20. Reggina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik