Élet-Stílus

Verekedés az Australian Openen

A címvédő szerb Novak Djokovics bejutott a legjobb tizenhat közé az Australian Openen, miután négy szettben legyőzte a bosnyák születésű amerikai Amer Delicet. A meccs után aztán egymásnak estek a két teniszező szurkolói.

A címvédő szerb teniszező először veszített szettet az idei ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Amer Delic a simán elveszített első szett után a második „menetben” bizonyult jobbnak nála, majd a szintén a kevés ellenállást kifejtve elbukott harmadik játszmát követően negyedikben két játszmalabdája is volt, ám ezeket Djokovics hárította, és a rövidítést megnyerve, 6:2, 4:6, 6:3, 7:6-tal búcsúztatta a bosnyák születésű amerikait.

A meccs persze nem emiatt marad emlékezetes, a teniszcsata végén ugyanis a teniszstadion mellett elhelyezett kivetítő előtt kitört a balhé a szerb, illetve bosnyák szurkolótábor között. Üvegek és székek repültek kölcsönösen egymás felé. Egy bosnyák nőt úgy fejen találtak, hogy elájult, ám utóbb kiderült, nincs nagyobb baja, megúszta kisebb sérüléssel a dolgot.

Djokovics és Delic jóban van (MTI/EPA)

Djokovics és Delic jóban van (MTI/EPA)

A biztonságiak percek alatt szétválasztották és elvezették a zömében fiatal verekedő feleket. Két ember ellen eljárás indult.

„Gyorsan sikerült rendet teremteni, és a rendőrség nem számol azzal, hogy megismétlődnek a történtek. Jelentősen létszámmal biztosítjuk a tornát, és noha nem tudunk megakadályozni minden rendbontást, biztosak vagyunk abban, hogy több ilyen eset nem fordul elő” – jelentette ki Chris Duthie rendőrfelügyelő.

„Az ilyen jelenetek nem valók ide, itt teniszmérkőzéseket játszanak” – mondta Delic. Egyébként nem ez volt az első etnikai indíttatású összecsapás az Australian Openen.
A péntekihez hasonló incidens legutóbb két éve volt, amikor is vagy másfélszáz szerb és horvát drukker esett egymásnak.

A korábbi háromszoros győztes, a 14. Grand Slam-viadalára hajtó svájci Roger Federer pazar formában van, és simán verte a 2005-ös bajnok orosz Marat Szafint. A következő körben a cseh Tomas Berdych lesz majd az ellenfele. Az amerikai Andy Roddick sem izzadt meg nagyon, három játszmában verte a franciák veteránját, a 36 éves Fabrice Santorót, aki pezsgővel búcsúzott, mivel idén szerepelt utoljára az Australian Openen.

A nőknél nagy meglepetésre a harmadik fordulóban kiesett Ana Ivanovics. A tavaly döntős szerb játékost az orosz Aliszja Klejbanova (29. kiemelt) búcsúztatta három játszmában.
Bejutott viszont a legjobb tizenhat közé a másodvirágzását
élő, „hazai” közönség előtt szereplő Jelena Dokic, aki a 187. helyen áll a világranglistán, és szabadkártyával versenyez.

Meztelenkedés Williamsék meccsén

Egy majdnem teljesen meztelen férfi rohant be a pályára pénteken a Williams-testvérek, Venus és Serena páros mérkőzése alatt. Az ismeretlen, akinek csupán egy ingecske takarta el a férfiasságát, még táncot is lejtett a hölgyek előtt, akik szánakozó mosollyal nyugtázták a produkciót.

A bemutató után az est pucér főszereplője eltűnt a játékoskijáróban, ahol már a fogdmegek várták és kivezették őt a Melbourne Parkból. Az intermezzo olyannyira nem zavarta meg a Williams lányokat, hogy végül két sima szettben, 6:3, 6:3-ra nyertek a Morita, Müller duó ellen.

Australian Open, Melbourne
Férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Bagdatisz (ciprusi)-Fish (amerikai, 23.) 6:2, 6:4, 6:4
Federer (svájci, 2.)-Szafin (orosz, 26.) 6:3, 6:2, 7:6
Roddick (amerikai, 7.)-Santoro (francia) 6:3, 6:4, 6:2
Djokovics (szerb, 3.)-Delic (amerikai) 6:2, 4:6, 6:3, 7:6
Del Potro (argentin, 8.)-Muller (luxemburgi) 6:7, 7:5, 6:3, 7:5
Cilic (horvát, 19.)-Ferrer (spanyol, 11.) 7:6, 6:3, 6:4
Robredo (spanyol, 21.)-Lu (tajvani) 6:1, 6:3, 6:2

Női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Klejbanova (orosz, 29.)-Ivanovics (szerb, 5.) 7:5, 6:7, 6:2
Dokic (ausztrál)-Wozniacki (dán, 11.) 3:6, 6:1, 6:2
Jankovics (szerb, 1.)-Szugijama (japán, 26.) 6:4, 6:4
Szafina (orosz, 3.)-Kanepi (Kanepi, észt, 25.) 6:2, 6:2
Zvonarjova (orosz, 7.)-Errani (olasz) 6:4, 6:1
Petrova (orosz, 10.)-Voskobojeva (kazah) 6:1 – feladta
Cornet (francia, 15.)-Hantuchova (szlovák, 19.) 4:6, 6:4, 6:2
Bartoli (francia, 16.)-Safarova (cseh) 3:6, 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik