Élet-Stílus

Tulajdonosváltás a Chelsea-nél?

Szulajman al-Fahim arab iparmágnás egy német befektetői csoport segítségével ajánlatot tenne a Chelsea megvásárlása. Londonban az állítják, a klub nem eladó.

A Manchester Cityt tulajdonló Abu Dzabi United Groupban érdekelt Szulajman al-Fahim szemet vetett a Chelsea-re, és egy német befektetői csoport segítségével ajánlatot kész tenni az angol csapat megvásárlására. Noha Londonban kijelentették, a klub nem eladó, az arab iparmágnás nem állt el az ötlettől.

„Nem lenne olcsó, az biztos, ugyanakkor más befektetőket bevonva összejöhet az az összeg, amellyel alkuképesek lehetünk” – így Szulajman al-Fahim. Ehhez hozzátette: „mielőtt ajánlatot tehetnénk, először is látnunk kell, milyen pozícióban vagyunk.” A BBC értesülései szerint a svájci bejegyzésű Falcon Equity lehet majd al-Fahim segítségére a klubvásárlásban.

Tulajdonosváltás a Chelsea-nél? 1

Roman Abramovics 2003-ban lett a Chelsea tulajdonosa, és a hírek szerint körülbelül 600 millió fontot költött az egyesületre. Ugyanakkor a nemzetközi sajtóhírek szerint az orosz milliárdos anyagi bázisa jelentősen meggyengült a világméretű gazdasági válság miatt, amiből az következhet, hogy túlad a csapatán.

Abrabovics cáfol, és a londoni klub vezetői is kijelentették, hogy a „Chelsea nem eladó!”

„Februárban napvilágot látnak az előző szezonra vonatkozó pénzügyi adatok, melyek eloszlatják a kétségeket a klub anyagi helyzetét illetően. Ebből kiderül, hogy a tulajdonosnak nem kell eladnia a Chelsea-t” – jelentette ki Peter Kenyon ügyvezető.

Gerrard: ártatlan vagyok

Ártatlannak vallotta magát a pénteki, bírósági meghallgatáson Steven Gerrard, a Liverpool testi sértéssel és garázdasággal gyanúsított csapatkapitánya.

A 28 éves, 70-szeres válogatott középpályást – öt társával együtt – december 29-én előállította a rendőrség, miután Southport egyik mulatójában verekedés tört ki. Azóta sem tudni, hogy pontosan mi történt, egy 34 éves férfit azonban arcsérülésekkel kórházba szállítottak. Gerrardot és két másik gyanúsítottat március 20-ra rendelte vissza a bíróság. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik