Élet-Stílus

Manaudou még nem vonul vissza

Az idén már nem versenyez, így kihagyja a nyári világbajnokságot is, ám még nem vonul vissza Laure Manaudou, a franciák olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszója.

Karrierje folytatásáról maga a 22 éves versenyző beszélt csütörtökön, miután egy nappal korábban még nyitva maradt a kérdés, hogy a korai “szezonzárás” úszópályafutása lezárását is jelenti-e egyben. A legnagyobb eddigi sikereit gyorson és háton arató Manaudou a párizsi L’Equipe-nek nyilatkozva azt mondta, hogy csupán szünetet tart, és szó sincs arról, hogy végleg felhagyna a versenyzéssel.

“Jó érzés azzal a tudattal felkelni, hogy nem kell az úszásra gondolnom” – jelentette ki a jelenleg az egyik marseille-i klub alkalmazásában álló Manaudou, hozzáfűzve, hogy a teljes 2009-es idényt pihenéssel tölti.

“A vágy a versenyzés iránt magától meg fog jönni, a karrieremnek még nincs vége” – így Manaudou, aki a 2004-es ötkarikás győzelem után tavaly nyáron, Pekingben címvédő létére csak a nyolcadik, vagyis az utolsó helyen végzett a 400 m gyors döntőjében, amellett 100-on hetedik lett, 200 m háton pedig már a selejtezőből sem jutott tovább.

A vérszegény eredmények mellett magánéleti gondok is nehezítették a hazájában rendkívül népszerű Manaudou versenyzői pályafutását, aki különösen nagy vihart kavart szerelmi botrányával, amikor – jelesül a 2007. decemberi, debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon – látványos összezördülés közepette szakított szintén úszó barátjával, az olasz Luca Marinnal, s meztelen képek, illetve videofelvétel került fel róla az internetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik