Élet-Stílus

Hamilton nyerte a világbajnokok csatáját

Szerdán is folytatódtak a Forma-1-es tesztek Dél-Európában. A többség Portugáliában rótta a köröket, míg a Ferrari és a BMW egyedül dolgozott. Visszatért a pályára a világbajnok Lewis Hamilton és Fernando Alonso is.

Portugáliában az Algarve pályán harmadik tesztnapjukon is túl vannak az ott állomásozó F1-es csapatok. A pályán szerdán két világbajnok is megjelent. Az előző napi esők után ma egy kicsit jobb körülmények fogadták a tesztelőket, bár a pálya most sem volt igazán száraz. A 2008-as autóval újra leggyorsabb Sebastien Buemi azonban nem is bánkódik nagyon. “A pálya csúszós, nincs tapadás, de így lehet legjobban ráérezni az F1-es autóra, arra, hogy hogyan csúszkál” – nyilatkozta a svájci újonc.

A már 2009-es autókkal körözők közül a legjobb a williamses, Nico Rosberg lett. Mögötte végzett a novemberi szezonzáró után újra autóba ülő világbajnok, Lewis Hamilton, akinek nem sikerült teljesen zökkenőmentesen az MP4-24-essel való ismerkedés, ugyanis az új McLaren motorja még délelőtt egyszerűen megadta magát. A csapat viszonylag gyorsan kijavította a hibát, így a pilóta végül 81 kört futott.

Hamilton először próbálta ki az idei autót (MTI/EPA)

Hamilton először próbálta ki az idei autót (MTI/EPA)

“Ez az első teszt nem a gyors körökről szólt. Örömmel jelenthetem, hogy az autó kellemesnek tűnik, a télen sokat fejlesztettünk, és folytatjuk is a munkát egészen az Ausztrál Nagydíjig” – mondta Hamilton, aki csütörtökön már át is adta a volánt Heikki Kovalainennek.

Ahogy a McLaren, a Toyota is rakoncátlankodott egy kicsit Timo Glock keze alatt. A TF109-es egy elszakadt olajcső miatt kora délelőtt tüzet fogott a pályán, így a teszt fél óráig állt. Sem a németnek, sem az autónak nem esett egyébként komoly baja.

Visszatért Fernando Alonso is, aki Hamiltonhoz hasonlóan először vezette csapata új autóját. A Renault alatta jobban muzsikált, mint tegnap, amikor csak kilenc kört mehetett vele Nelsinho Piquet, de a nap végén így is lefulladt az R29-es a bokszutca bejáratánál. A kétszeres világbajnok teljesítette a nap leggyengébb idejét.

Alonso Renaultja megadta magát (MTI/EPA)

Alonso Renaultja megadta magát (MTI/EPA)

Mugellóban a Ferrarinál Felipe Massa vette át a stafétabotot Kimi Räikkönentől, de a brazil is egész nap esős pályán körözgethetett csak. Massa 104 kört teljesített.

A BMW Sauber sokkal jobb időnek örülhetett, Valenciában fújt ugyan a szél, de napos, száraz körülmények között dolgozhatott Robert Kubica, aki meg is volt elégedve az egy híján száz kör eredményeivel. A csapat nem közölt köridőt.

Teszt, Algarve, harmadik nap:
1. Buemi (Toro Rosso-Ferrari) 1:27.987
2. Rosberg (Williams-Toyota) 1:29.729
3. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:30.242
4. Glock (Toyota) 1:30.878
5. Alonso (Renault) 1:31.743

Ajánlott videó

Olvasói sztorik