Élet-Stílus

Gólínség Barcelonában, drámai végjáték Valenciában – videó

Nem született gól Spanyol Kupa negyeddöntőjében lejátszott katalán rangadón, a címvédő Valencia ugyanakkor fordulatos, öt gólt hozó meccsen verte a Sevillát.

A bajnokságban parádézó Barcelona nem bírt a helyi ellenlábas Espanyollal a Spanyol Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, persze az idegenben elért 0-0 sem olyan rossz eredmény a gránátvörös-kékeknek. A Barca megszokottnál szürkébb játékára magyarázat lehet, hogy Lionel Messi, Samuel Eto’o, Thierry Henry, Xavi és Daniel Alves is kimaradt a kezdőből.

Ámbátor a Barcelona Messi és Xavi beállása után sem lett veszélyesebb, komoly helyzetet sem tudott kidolgozni, de ez elmondható az Espanyolról is.

A Barcelonának egyébiránt csupán a harmadik olyan mérkőzése volt a szezonban ez a mostani, amelyen nem tudott az ellenfele kapujába találni, korábban a Bajnokok Ligája-selejtezőben a Wisla Krakow, illetve a bajnokság első körében a Numancia úszta meg kapott gól a katalán sztárcsapattal való randevút.


 David Villa betalált, de később megsérült (MTI/EPA)

David Villa betalált, de később megsérült (MTI/EPA)

A barcelonai városi rangadóval ellentétben a Valencia és a Sevilla párharca már nem nélkülözte az izgalmakat. A hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést: David Villa kiváló passzt kapott a sevillai Adrianótól (!), majd a kapust kicselezve a hálóba lőtt, ám később megsérült, le is kellett cserélni.

A Sevilla második félidőben Luis Fabiano fejesével egyenlített (a rossz ütemben kimozduló valenciai kapus is „vastagon” benne volt a gólban), sőt, az andalúziai együttes később meg is fordította az állást, köszönhetően a farkasvakságban szenvedő asszisztensnek, aki nem vette észre, hogy Adriano méteres lesen volt, mielőtt a kapu bal oldalába helyezte a labdát.

A címvédő Valencia persze nem hagyta annyiban a dolgot, és a hajrában két perc alatt kétszer is betalált. Ruben Baraja három védő közül kilépve lőtt a jobb alsó sarokba a 84. percben, majd kisvártatva a Sevilla újabb gólt ajándékozott a hazaiaknak: az egyik védő Juan Matához gurított a tizenhatoson belül, ráadásul a labda egy másik bekk lábán megpattanva került a hálóba.

Spanyol Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:


Valencia-Sevilla 3-2 (1-0)


Gól: David Villa (5.), Baraja (84.), Mata (86.) ill. Luis Fabiano (52.), Adriano (67.)


Espanyol-Barcelona 0-0

Csütörtökön játsszák:

Athletic Bilbao-Sporting Gijon, 21:00 (Sport2)
Real Mallorca-Betis, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik