Élet-Stílus

Még egy éve van a Toyotának?

Ha a Forma-1-es csapat idén nem teljesít kiemelkedően, nem szerez futamgyőzelmet, akár le is húzhatja a rolót 2010-ben.

Bár a Toyota új autójának bemutatóján a vezetők arról beszéltek, hogy az egység jövője biztos, mostanra egy kicsit árnyaltabb lett a kép. Ha idén nincs áttörés, a csapat nem lesz képes győzni, akkor a japán gyártó a Hondához hasonlóan kivonulhat a sportból.

Veterán versenyzőjük, Jarno Trulli néhány hete már utalt erre a lehetőségre. “A Toyota üzenete elég világos: maradunk az F1-ben, de a jövőnk szempontjából döntő lehet, hogy képesek leszünk-e megszerezni az első futamgyőzelmünket” – mondta az olasz a Gazzetta dello Sportnak.

Az új Toyota (MTI/EPA)

Az új Toyota (MTI/EPA)

Kedden az elnök, John Howett is hasonlóan nyilatkozott. “Erős idényre van szükségünk. Ha gyengén teljesítünk, lehúzhatjuk a rolót. Az egész csapat tudja, hogy egy futamgyőzelem biztosíthatja a jövőnket.”

A csapatfőnök, Tadashi Yamashina szerint egyelőre nincs baj, a tokiói vezetés támogatja az F1-et. Az konszern új elnöke, Akio Toyoda nagy motorsport-rajongó, a nürburgringi 24 órás versenyen is rajthoz állt. ” Ez az idény nagyon fontos számunkra, csökkentenünk kell a költségeket, és bizonyítanunk kell, hogy a Toyota F1-es befektetése gyümölcsöt hoz” – mondta a japán szakember az Auto Motor und Sportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik