Élet-Stílus

Musical lett Beckhamékből

admin
admin

2009. 01. 20. 09:58

A sport és a popzene álompárja, David és Victoria Beckham sem kerülhette el sorsát: musical lett belőlük, méghozzá úgy, hogy valóságos shakespeare-i hősöket faragtak belőlük.

Dublinban január 14-én mutatták be a Macbecks című, ír zenei háttérrel készült darabot, amelynek ihletője természetesen az avoni bárd Macbeth című drámája volt. Bár nem folyik benne a vér patakokban, azért feszültségben nincs hiány. A szereplők valamennyien jól ismertek: a Beckham-pár mellett Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője, Sven-Göran Eriksson volt angol szövetségi kapitány, a csapattárs Wayne Rooney és Rebecca Loos, Beckham személyi titkárnője.

Szex és stoplis cipő

A történet a XVII. század elején, Erzsébet királynő korában játszódik, amikor már létezett egyfajta kezdeménye a futballnak Angliában, és a pályákon kopasz, csúnya, ikszlábú, fogatlan játékosok rohangáltak. Shakespeare után szabadon megjelennek a Fűszer-Boszorkányok (Spice Witches), akik közül Poshoria, azaz Victoria elhatározza, hogy fekete mágiával megalkotja a tökéletes futballistát, MacBeckset. Elbűvöli a játékost, és tündérmesébe illő kapcsolat szövődik egy boszorkány – aki ráadásul énekes is – és egy szépséges, csodás jobb lábbal rendelkező középpályás között, bár ez utóbbi nemigen tud 4-5 értelmes szónál többet összefűzni.

Beszélni nem nagyon tud (MTI/EPA)

Beszélni nem nagyon tud (MTI/EPA)

A tragédia azonban ott lebeg felettük S’Alex, a szigorú, atyáskodó edző személyében, akinek egyáltalán nem tetszik, hogy Poshoria egyfajta cirkuszi attrakcióvá, szexgéppé alakítja játékosát. Itt a szerzők beledolgozták azt a hírhedt esetet, amikor 2003 februárjában az Arsenal ellen az Old Traffordban elveszett Angol Kupa-mérkőzés után a Manchester United öltözőjében elszabadult a pokol: Sir Alex berontott a zuhanyozóba, és egy stoplis cipőt vágott hozzá Beckham fejéhez, amitől a sztárnak felrepedt a szemhéja, több öltéssel kellett összevarrni.

Shakespeare is megirigyelné

A darabban, akárcsak a valóságban, Spanyolországba vezet a pár útja, ahol Lord Macbecks kínlódik Cervantes nyelvével, de azért nyer egy bajnokságot a Real Madriddal, miközben mély barátságba keveredik egy bizonyos Rebeccával. Ő természetesen Rebecca Loos, aki állítása szerint forró románcot élt át a mintaférjnek tartott szupersztárral. De itt sincsen maradásuk, irány az Újvilág, ahol ugyan David egy másodrangú csapatba kerül, de Poshoria egy rapper segítségével megpróbálja újraindítani énekesi karrierjét.

Akár Shakespeare darabjában, Lady Macbecks alvajáróként bolyong az éjszakában, de nem gyötrik látomások, és főleg nem akarja mindenáron tisztára mosni vértől szennyezett kezét. Inkább lelkiismerete vár megtisztulásra, és elgondolkodhat azon, hogyan csinált egy ígéretes futballistából száműzöttet, divatprófétát és világmárkát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.