Élet-Stílus

Ibrahimovic a legjobb, tarolt a Juve

Az Inter svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic és a Juventus tarolt „Oscar del Calcio" elnevezésű gálán, amelyen az olasz labdarúgó-bajnokság legjobbjait jutalmazták.

A díjátadó sztárja Zlatan Ibrahimovic volt, az Inter csatára lett ugyanis a Serie A legjobbja, emellett a legszebb gól szerzőjének és a legprímább idegenlégiósnak járó elismerést is átvehette.

Noha az Inter a legutóbbi két szezonban megnyerte az olasz pontvadászatot, a milánói csapatból svéd támadón kívül mást nem díjaztak, miközben a Juventus játékosainak külön
autót kellett szerezniük a trófeák hazaszállítására.

Zlatan Ibrahimovic öröme érthető: a legjobb (MTI/EPA)

Zlatan Ibrahimovic öröme érthető: ő a legjobb (MTI/EPA)

A csapatkapitány Alessandro Del Piero lett a legjobb olasz, illetve a legkedveltebb játékos. Giorgio Chiellini a védők, Gianluigi Buffon pedig a kapusok között emelkedett ki a mezőnyből.

Az edzők között Cesare Prandelli, a Fiorentina trénere nyert, a Napoli szlovák középpályása, a 21 esztendős Marek Hamsik pedig a fiatal labdarúgók között találtatott a legjobbnak.

A legjobb játékvezető Roberto Rosetti, míg az év szurkolója az egykori háromszoros válogatott Stefano Borgonovo lett, aki sajnálatos betegségéből kifolyólag tolószékbe kényszerül.

A díjat az Olasz Labdarúgók Szövetsége (AIC) alapította, és a játékosok szavazatai alapján hirdették ki a győzteseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik