Élet-Stílus

Szávay szakított edzőjével

Többéves együttműködés után Kuhárszky Zoltán és Szávay Ágnes befejezik a közös munkát. A magyar teniszező és edzője kölcsönösen döntöttek úgy, hogy elválnak útjaik, és a jövőben külön fognak dolgozni.

Kuhárszky Zoltán, aki két éve edzi Szávayt, de már nyolc esztendeje segíti a magyar teniszező előrehaladását, sok sikert kíván tanítványának, és reméli, hogy mielőbb sikerül újra a régi formában játszania. „Kapcsolatunk nem fog megszakadni, továbbra is segítek neki, ha bármikor tanácsra van szüksége. Áginak megvan a tudása ahhoz, hogy a legjobb tízben legyen, és hiszek abban, hogy hamarosan eléri a célját” – fogalmazott Kuhárszky.

“Nagyon köszönöm Tücsinek a sokéves munkáját. Kapcsolatunk nemcsak egy egyszerű edző-tanítvány együttműködés volt, hanem sokkal több annál, és bízom abban, hogy ez a jövőben is megmarad. Kiskorom óta irányította a szakmai munkámat és nélküle nem kerülhettem volna a legjobb húsz teniszező közé” – mondta Szávay. A magyar játékos csapata megkezdte a tárgyalásokat a potenciális edzőjelöltekkel.

Szávay megint az első körben búcsúzott Melburne-ben (MTI/EPA)

Szávay megint az első körben búcsúzott Melburne-ben (MTI/EPA)

Szávayt 2007-ben az év sportolójává, míg Kuhárszkyt az év edzőjévé választották a hazai sportújságírók. A 20 éves teniszező 2008-ban – pályafutása legjobbjaként – áprilisban még a 13. volt a világranglistán. Tavaly 26 meccset nyert meg, emellett 25 alkalommal vonult le vesztesen a pályáról, sokszor már az első fordulóban. Az idén – négy fellépésén – egyszer sem nyert, hétfőn kiesett az ausztrál nyílt bajnokság első fordulójában: 23. kiemeltként három játszmában kikapott a kazah Voszkobojevától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik