Élet-Stílus

Húsz darab készül a különleges Merciből

A Mercedes SLR-ből egy amerikai tuningcég a Rennetech épít egy 800 lóerős változatot.

Nincs vége a lóerőháborúnak – reagált egy amerikai tuningcég Volker Mornhinweg, az AMG vezetőjének nyilatkozatára. A Renntech arra készül, hogy 2009-ben, fennállásának 20. évfordulójára számos különösen erős Mercedes-átalakítást készítsen.

Hamarosan bemutatják a Renntech 777-et, amely nem más, mint a Mercedes-Benz SLR McLaren végletekig kihegyezett változata. A kaliforniai vállalkozás készített már 722 és 740 lóerős változatot is az eredetileg 650 lovas sportkocsiból, ám most meg sem állnak 777-ig.

Ekkora teljesítmény eléréséhez a V8-as motor jelentős átalakítása szükséges. Változtatnak a szívó- és kipufogórendszeren, de a kompresszor, a hűtés és a motorvezérlés is megváltozik.

Húsz darab készül a különleges Merciből 1

Ám ez csak az egyik oldal, a cég ultrakönnyű karosszériát készít karbonból a járműhöz, amely így egy utcai versenyautó lehet. Úgy vélik, így valóban azt kapják a vevők, amit az eredeti SLR-től vártak: az utódja lehet a legendás McLaren F1-nek.

Húsz darab készül a különleges Merciből 1

Új futóművel és átalakított erőátvitellel is felvértezik a 777-est. A csodamasina akár 100 százalékban is záródó differenciálművet kap, amely kiemelkedő tapadást eredményez a közepes kanyarokban.

“Nagyon különleges autó lesz a Renntech 777” – mondja Hartmut Feyhl a cég vezetője. “Az első darabot már építjük, tavaszra készül el. Ám további extrém autókkal készülünk a 20. évfordulónkra, amelyek mindegyikéből ennek megfelelően csak 20 darab készül.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik