Élet-Stílus

Átfestették Alonso autóját

A Williams után nem sokkal a Renault is bemutatta új autóját Portugáliában. Az R29-es sokban különbözik a riválisoktól, és új, tüzesebb színkombinációt is kapott. A csapat reményei szerint az idei autóval már újra a bajnoki címért küzdhetnek majd.

A Ferrari, a Toyota, a McLaren és a Williams után itt a Renault 2009-es autója is. A csapat a Williamshez hasonlóan különösebb felhajtás nélkül egyszerűen az algarvei tesztpálya garázsa előtt mutatta meg az R29-est az újságíróknak.

Az első és legszembetűnőbb változás természetesen a festésben van, az új autóról szinte teljesen eltűnt a sötétkék szín, és helyét a piros vette át, köszönhetően a Total hangsúlyosabb szponzori szerepének – az Elfen keresztül egyébként már rég partner a két fél.

Az új R29-es (MTI/EPA)

Az új R29-es (MTI/EPA)

Úgy tűnik, hogy a múlt heti szebb F1-esek után most a hatalmas orrú darabok ideje jött el: az R29-es még a Williamst is felülmúlja ezen a téren, az autó eleje sokkal inkább egy Forma-3-aséra, mint egy F1-esére emlékeztet.

Érdekes, hogy mennyire más megközelítést alkalmazott a Renault az autó hátsó részénél, az egészen “darázsderekú” F60-assal ellentétben a franciák autóján a motorborítás egészen a hátsó szárnyig mindent eltakar, és Alonsóék járgányán a cápauszony is megmaradt.

A Renault után kedden a BMW Sauber folytatja a sort a 2009-es modell bemutatójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik