Élet-Stílus

Ötöt vágtak Henryék a Deportivónak – videó

A Barcelona továbbra is megállíthatatlanul száguld a bajnoki tabella élén, a riválisok jókora hátránnyal követik Messiéket, akik szombat este hazai pályán átgázolták a Deportivo le Corunán. Henry és Eto’o duplázott, Messi pedig egy varázslatos szóló után talált be.

Két meccs jutott a spanyol labdarúgó bajnokság 19. fordulójából szombatra. Az első összecsapáson a katalán sztárgárda fogadta a szebb napokat látott Deportivót. A vendégeknek fikarcnyi esélyük nem volt, fél perc elteltével csak a Aranzubia kapus remek reflexmozdulatán múlott, hogy nem vezetett a Barcelona.

A katalánoknál a Messi, Eto’o, és Henry is a kezdőben kapott helyet, a három klasszis gyakorlatilag azt csinált a Depor védelmével, amit csak akart. Az első gólt az apró argentin szerezte: szokásához híven állva hagyta a védőit, majd laposan kilőtte a bal alsó sarkot. Nem sokkal később a jobb szélen felfutó Daniel Alves varázsolt egy labdát a középen érkező francia világbajnok fejére, Henry pedig nem hibázott.

A szünet előtt még Samuel Eto’o is meglőtte a maga gólját: ismét Alves beadásából fejelt kapura Keita, a kipattanót pedig a kameruni bepofozta. Az egyoldalú mérkőzésen nagyobb arányban is vezethetett volna a Barca, a vendégek szinte ki sem mozdultak a térfelükről, Valdesnek a katalánok kapujában unalmasan telt az estéje.

A fordulás után is maradt óriási fölényben a hazai együttes, az újabb gólokra azonban a hajráig kellett várni. Henry egy kipattanóból megszerezte 11. bajnoki gólját, majd Eto’o is duplázott. Puyolt buktatta a vendégkapus a tizenhatoson belül: kiállítás és tizenegyes, amit a kameruni bevágott.

A Barca a bajnokság félidejében tizenkét ponttal vezeti a tabellát, a második helyre a Sevilla jött fel, miután nagy nehezen legyűrte otthon az újonc Numanciát.

Primera División, 19. forduló:


Sevilla-Numancia 1-0


Gól: Renato (82.)

FC Barcelona-Deportivo La Coruna 5-0


Gól: Messi (21.) Henry (27., 82.), Eto’o (41., 86., a másodikat 11-esből)

Piros lap: Aranzubia (84., Deportivo)

Vasárnapi meccsek:

Getafe-Racing Santander 17 ó
Málaga-Espanyol 17
Real Madrid-Osasuna 17
Recreativo Huelva-Sporting Gijon 17
Valladolid-Real Betis 17
Villarreal-Real Mallorca 17
Athletic Bilbao-Valencia 19
Almería-Atlético Madrid 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik