Élet-Stílus

Bírói segédlettel nyert a Real Madrid

Szenvedett a bajnoki címvédő hazai pályán a tabella utolsó helyén álló Osasuna ellen, és csak a szerencséjének köszönheti, hogy három ponttal zárt egy botrányos hetet. Vadócz Krisztián nem kapott játéklehetőséget.

A Barcelona továbbra is megállíthatatlannak tűnik a Primera Divisiónban, a katalánok a Deportivo la Coruna legyőzésével ismét 15 pontosra növelték az előnyüket a Real Madriddal szemben. A fővárosi klub háza táján állt a bál a héten, a klubelnök kénytelen volt egy közgyűlési botrány miatt lemondani, Raúléknak a pályán kellett volna feledtetniük a történteket.

A három pont meglett, de a mutatott játékra nem lehet büszke Juande Ramos, a csapat trénere. Meglepetésre az Osasuna sokkal jobban kezdte az összecsapást, és Nekounam találatával a vezetést szerzett. Az iráni játékos Plasil beadásánál túlugrotta Cannavarót, és a hálóba bólintott.

Huntelaar (j) a félidőben érkezett, és nem sok mindent csinált (MTI/EPA)

Huntelaar (j) a félidőben érkezett, és nem sok mindent csinált (MTI/EPA)

Az addig észrevehetetlen Real-támadók hátrányban összekapták magukat, és a szünetig fölénybe kerültek, de az egyenlítés elmaradt. A fordulás után nem sokkal viszont már ünnepelhetett a Bernabeu közönsége: Sergio Ramos veszélytelen lövését, ritka suta mozdulattal bevédte a vendégek kapusa.

Egy óra elteltével már vezetett a címvédő. Robben lövésszerű beadását az üresen álló Higuainnak csak be kellett pofoznia közvetlen közelről.

Az Osasuna hátrányban sem adta fel, ám a játékvezető nem a kiscsapattal volt. Pérez Burrull még az első félidőben adott színészkedésért egy vitatott sárgát Juanfrannak – az sem lepett meg volna senkit, hogy ha a tizenegyespontra mutat. A hajrá perceiben kísértetiesen hasonló körülmények között a szélső megkapta a második figyelmeztetését: ezúttal azonban teljesen egyértelmű volt, hogy szó nem volt színészkedésről, Pepe szabálytalankodott.

A tizenegyes megint elmaradt, a kiállítás pedig megpecsételte az Osasuna sorsát: Robben a ráadás perceiben bebiztosította a győzelmet, és ezzel ismét 12 pontosra „olvadt” a Barca előnye a tabella élén.

Primera División, 19. forduló:
Getafe-Racing Santander 0-1
Gól: Zigic (25.)

Málaga-Espanyol 4-0
Gól: Adrian (35.), Apono (57.), Baha (85., 11-esből), Luque (90.)

Real Madrid-Osasuna 3-1
Gól: Sergio Ramos (50.), Higuain (64.), Robben (93.), illetve Nekounam (20.)
Kiállítva: Juanfran (83., Osasuna)

Recreativo Huelva-Sporting Gijon 2-0
Gól: Jorge (5., öngól), Adrian (54.)

Valladolid-Real Betis 1-3
Gól: Prieto (22.), illetve Xisco (16.), Garcia (62., 90.)

Villarreal-Real Mallorca 2-0
Gól: Capdevila (29.), Rossi (33., 11-esből)

Athletic Bilbao-Valencia 3-2
Gól: Gabilondo (17.), Martinez (41.), Llorente (91.), illetve Villa (2.), Morientes (30.)
Kiállítva: Fernandes (91., Valencia)

Almería-Atlético Madrid 1-1
Gól: Uche (6.), illetve Pongolle (22.)
kiállítva: Pellerano (54., Alméria)

Szombati meccsek:
Sevilla-Numancia 1-0
FC Barcelona-Deportivo La Coruna 5-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik