Élet-Stílus

Armstrong a mezőnyben végzett

A mezőnnyel együtt, 64.-ként érkezett célba az amerikaiak élő kerékpáros legendája, Lance Armstrong, aki karrierjét három év kihagyás után újrakezdve Ausztráliában szállt először nyeregbe, majd elégedetten nyilatkozott a verseny után.

Az adelaide-i, 51 km-es viadalon, amely a kedden kezdődő Tour Down Under felvezetője és amelyet a hazai Robbie McEwen nyert meg, 133 kerekes indult, és bár a belvárosban zajló vetélkedésben zömmel ausztrálok vettek részt, a legnagyobb figyelem mégis Armstrong visszatérését övezte, akire a beszámolók szerint csaknem 140 ezren (!) voltak a helyszínen kíváncsiak.

Nem hajtotta túl magát (MTI/EPA)

Nem hajtotta túl magát (MTI/EPA)

A 37 esztendős amerikai, aki meghirdette, hogy a nyáron nyolcadszor is meg akarja nyerni a világ legjelentősebb kerekes eseményének számító Tour de France-t, a célba érkezést követően kijelentette: csapata, az Astana vezetőinek intelmeire hallgatva elsősorban arra ügyelt, hogy ne keveredjék bele semmiféle kalamajkába, s kerülje el az esést.

“Jól éreztem magam, sokat edzettem a visszatérésem előtt erre a versenyre, sikeresen túlvagyok rajta, és várom a keddi újabb startot” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik