Élet-Stílus

Abramovics árulja a Chelsea-t?

Állítólag szabadulna a Chelsea-től az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő londoni kékek milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics, bár az együttes határozottan cáfolja a vasárnap nyilvánosságra került értesülést.

A The Sunday Times térségbeli forrásai szerint Abramovics emberei Szaúd-Arábiában és Dubajban jártak, kiderítendő, hogy lenne-e érdeklődés a csapat iránt. Az oligarcha képviselői “legalább egy alkalommal” a szaúdi királyi család tagjaival is találkoztak – írta a vezető brit vasárnapi lap, amely szerint azonban egyelőre nincs jele potenciális vásárlónak.

A Chelsea szóvivője “teljes képtelenségnek” nevezte, hogy Abramovics el akarná adni a klubot. Az együttes szerint az orosz tulajdonos továbbra is teljes mértékben elkötelezett a csapat mellett.

A fizetéseket is megkurtítják (MTI/EPA)

A fizetéseket is megkurtítják (MTI/EPA)

A The Sunday Times forrásai szerint azonban ha Abramovics vissza tudná szerezni legalább azt a pénzt, amelyet eddig a Chelsea-re költött, akkor kész lenne eladni a klubot. A milliárdos orosz üzletember 2003-ban vette meg az FC Chelsea anyavállalatát hozzávetőleg 60 millió fontért (17,5 milliárd forintért), 80 millió font adósság átvállalásával, és azóta legalább 500 millió fontot költött új játékosokra.

Abramovics eddigi tulajdonosi évei alatt a Chelsea kétszer végzett a Premier League élén, és tavaly először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, amelyet – büntetőpárbajjal – elveszített a Manchester Uniteddel szemben.

A világon végigsöprő gazdasági válság azonban a milliárdos tulajdonos pénzügyeit sem hagyta érintetlenül. A The Sunday Times minden év áprilisában összeállítja listáját a Nagy-Britanniában élő ezer leggazdagabb személy becsült vagyonáról, és a már készülő idei lista szerkesztőjének “konzervatív” becslése szerint Abramovics 3 milliárd fontot veszített tavaly kimutatott 11,7 milliárd fontos vagyonából.

A Chelsea néhány szupersztárja heti 120 ezer fontos (csaknem 23 millió forintos) fizetést kap, de a költségcsökkentés őket is elérte: a vasárnapi brit lap szerint a karácsonyi szünet után közölték a csapat tagjaival, hogy az eddigi nyolc helyett csak négy ingyenjegyet oszthatnak szét fejenként és meccsenként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik