Élet-Stílus

Kulcsemberét veszítette el a Chelsea

A Chelsea elveszítette egyik meghatározó emberét - a térdszalagszakadást szenvedett Joe Cole ugyanis ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Joe Cole a Southend United elleni, 4-1-re megnyert FA-kupa-mérkőzésen szenvedett térszalagszakadást. A válogatott futballista a második félidőben sérült meg, noha hosszú ápolás után még megpróbálkozott a játékkal, egy csel során fájdalmas arccal a földre rogyott – számára ezzel véget is ért a szezon.

„Rettentően szomorú vagyok amiatt, hogy Joe megsérült, személyében meghatározó játékost veszítettünk el a klub számára oly fontos időszakban. Ugyanakkor Joe-t ismerve, jobb játékosként tér majd vissza, mint amelyen a sérülés előtt volt” – nyilatkozta Luiz Felipe Scolari, a Chelsea vezetőedzője.

Joe Cole a szezonban már nem lehet a Chelsea segítségére (MTI/EPA)

Joe Cole a szezonban már nem lehet a Chelsea segítségére (MTI/EPA)

Cole kiesése persze nem csak a Chelsea-nek, hanem Ukranja elleni vb-selejtezőre, és a spanyolok, valamint a szlovákok elleni tavaszi barátságos meccsekre készülő angol válogatottnak is gondot jelenthet. A „háromoroszlánosok” júniusban Kazahsztán és Andorra ellen vívnak majd kvalifikációs mérkőzést, és egyelőre kérdéses, hogy Joe Cole szerepelhet-e azokon.

„Nagyon fog hiányozni, hiszen Coley az a játékos, aki a fontos pillanatokban nagy segítségére van a csapatának” – így John Terry, a Chelsea kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik