Élet-Stílus

Németországba utaznak a Juventus megfigyelői

A Juventus teljes erőbedobással küzd azért, hogy megszerezhesse Benedikt Höwedest, a Schalke középső védőjét. A gelsenkircheniek nincsenek elájulva a torinóiak ötletétől.

Volker Struth, a német U21-es válogatott védő ügynöke a sajtóban megjelent hírek után megerősítette, hogy védencét szeretné leigazolni a torinói óriás, azonban arra utalt, hogy még elhamarkodott lenne a klub- és országváltás.

A Juventus már a 2007-es U19-es Európa-bajnokságon felfigyelt a német tizeneggyel elődöntőig masírozó védőre, s Alessio Secco sportigazgató jövő héten Németországba utazik, hogy a vonakodó „királykékeket” meggyőzze.

A Juve két éve figyeli a fiatal hátvédet (dpa)

A Juve két éve figyeli a fiatal hátvédet (dpa)

A Schalke korosztályos csapataiban 2001 óta pallérozódó Höwedes 2007-ben írta alá profi szerződését, s nem sokkal később, októberben, a Rosenborg elleni BL-meccsen debütált a nagycsapatban.

Bár eleinte kevés lehetőséget kapott, az atletikus védő (187 cm, 78 kg) mára viszont kiszorította a kezdőcsapatból az elnyűhetetlen Mladen Krsztajicsot.

A 20 esztendős futballista ősszel meghosszabbította szerződését, s így 2014 júniusáig marad(na) az Arena auf Schalkében.

„Benny nem véletlenül hosszabbított szerződést” – magyarázta Volker Struth. „Az aláírása azt jelenti, velük képzeli el a jövőt. Amennyiben távozhatna, szíve szerint a Hoffenheimben játszana. A Juventus egyelőre még sok lenne neki.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik