Élet-Stílus

Milánóban fontolgatják Kaká eladását

A Milan fontolóra veszi a Manchester City ajánlatát a brazil játékmesterért, Kakáért. Az angolok komolyan gondolják, egyre nagyobb summával bombázzák az olaszokat.

A manchesteriek arab tulajdonosai ugyanis a csütörtöki napon is egyre nagyobb összegekkel „szondázták” a Milan-vezetőséget annak ellenére, hogy a vörös-feketék részéről már „potom” 100 millió eurós kivásárlási árnál is felmerült a brazil eladása.

Délután Mauro Suma, az olasz futballklub tv-csatornájának, a Milan Channelnek az igazgatója, bejelentette, hogy a lombardok nem zárkóznak el a játékos eladásától, sőt, engedélyt adnak a futballistának, hogy megkezdje a tárgyalásokat.

“Ez nem jelenti azt, hogy bármit is el kellene dönteni, vagy el kellene fogadni. Még sok van hátra az átigazolási időszakból” – fogalmazott a beszédes nevű igazgató.

A Milan szóvivője ugyanakkor sietett leszögezni, hogy Suma állításai nem feltétlenül tükrözik az egyesület hivatalos álláspontját.

A Kakáért kapott summából jelentősen erősíthetne a Milan (Ansa)

A Kakáért kapott summából jelentősen erősíthetne a Milan (Ansa)

A The Sun este már úgy értesült, hogy a City immár 271 millió eurót sem sajnál a 2007-es aranylabdásért. Ebből 120 millió ütné a Milan markát – az összegért két Ribéryt vásárolhatnának az olaszok (a Bayern legutóbb ennyire taksálta a franciát) – 120 milliót emésztene fel a labdarúgó kolosszálisra emelt fizetése, míg 31 milliót a klubcserénél segédkező ügynököknek, menedzsereknek jutna.

A természetesen minden átigazolási rekordot megdöntő esetleges transzfer elsősorban magán Kakán bukhat meg, a dél-amerikai ugyanis ragaszkodik a Milanhoz, s több kitétellel igyekszik bebiztosítani magát. A brazil csak akkor hajlandó országot váltani, ha Manszur sejk marad a klub élén, a City az elkövetkező két idény során BL-indulásra jogosító helyen – azaz az első négy között – végez a bajnokságban, az ügynökei birtokában maradnak a kereskedelmi jogai, illetve ha biztosítékot kap arról, hogy Robinhót nem adják el.

Bár Kaká – sokadszor – szerdán hitet tett a Milan mellett, aligha valószínű, hogy a klub ellenállna ilyen nagyvonalú ajánlatnak. A játékosért kapott pénzből ugyanis szinte az összes csapatrészüket megerősíthetnék az olaszok; s a felvetést még a szurkolók sem utasítják el. A La Gazzetta dello Sport internetes honlapján végzett szavazás például arról tanúskodik, hogy bő 47 ezer voksoló közül az olvasók 57.9 százaléka érzi úgy, a Milan járna jól az ügylettel.

“Máskor is visszautasítottam már fontos ajánlatokat. Az a célom, hogy egy napon a Milan csapatkapitánya legyek. Tudom, hogy a rangsorban előttem áll Paolo Maldini és Massimo Ambrosini, de utánuk esetleg… Itt szeretnék megöregedni” – mondta Kaká, amikor napvilágot látott a szigetországiak ajánlata.

Amennyiben Kaká feltételeit teljesíteni szeretnék, az angol klub elöljárói tovább kell erősítsék a bajnokságban meglehetősen szerényen szereplő (jelenleg a 15. helyen porosodó) csapatot.

Mark Hughes, a City vezetőedzője csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy Kaká mellett januárban a színes bajnoki pedigrével rendelkező walesi Craig Bellamy, a West Hamet erősítő angol válogatott Scott Parker és a Bayernben is megfordult, tavaly a Blackburn színeiben 19 bajnoki gólt szerző paraguayi Roque Santa Cruz megszerzését tervezik.

A vezetőség a nyáron ellenben az argentin Lionel Messiért (Barcelona), a spanyol David Villáért (Valencia) és az angol John Terryért (Chelsea) is sorompóba száll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik