Élet-Stílus

Továbbra sem fizetnek irodabérletet a minisztériumok

Takarékosságra hivatkozva fújták le a minisztériumok területhasználatának ésszerűsítését célzó programot, így a tárcák idén sem fizetnek az általuk használt irodákért, viszont gyakorta bérbe adják azokat - írja a Népszabadság.

A területhasználat csökkentését célzó program bevezetését – paradox módon – épp a takarékossági okokra hivatkozva halasztották el. Az állami vagyon feletti őrködéssel megbízott Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tavaly januárban hirdette meg a 350 költségvetési szerv területhasználatának ésszerűsítését célzó programot.

A korábbi években lezajlott létszámcsökkentést ugyanis egyáltalán nem követte az irodahasználat zsugorodása. Így akad olyan minisztérium, ahol ketten dolgoznak 60 négyzetméteren. Az ésszerűbb területgazdálkodást a bérleti díj bevezetésével ösztönözték volna – ismerteti a napilap.

A 2009-es bérleti díjak költségvetési forrásának megteremtése jelentős megterhelést – 150 milliárd forintot – jelentene az államháztartásnak, így a használati díj bevezetését jövő évre halasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik