Élet-Stílus

BL-rajtra hajt a Roma

Az AS Roma Julio Baptista két góljával nyert a Sampdoria ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

A két csapat mérkőzése tavaly október 29-én a hatodik percben a heves esőzés miatt szakadt félbe.

A játékvezető előbb 20 perc várakozást rendelt el, de miután a helyzet nem javult, lefújta az összecsapást.

A „visszavágón’ pont túlléptek a 20. percen, amikor Dessena a tizenhatos előterében földre vitte Baptistát, a szabadrúgást a sértett gyönyörűen csavarta a felső sarokba.

olasz-kupa

Magabiztosan jutott tovább a Juventus
Magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé a Juventus a labdarúgó Olasz-kupában, miután hazai pályán 3-0-ra nyert a Catania ellen.
Olasz Kupa, nyolcaddöntő:
Juventus-Catania 3-0 (1-0)

A folytatásban Baptista-Castellazzi különmeccsen rendre a genovai kapus nyert, mígnem szünet után ismét a brazil támadó kerekedett felül. A második félidő nyolcadik percében az egykor a Sevilla színeiben a gólokat ontó dél-amerikai meglépett két védő között, majd a bal alsó sarokba helyezett.

Baptista kiválóan pótolta a hiányzó Tottit és Vucinicet (Ansa)

Baptista kiválóan pótolta a hiányzó Tottit és Vucinicet (Ansa)

A győzelem nyomán a Roma előrelépett a nyolcadik pozícióba, ám mivel mindössze hat pont a hátránya a „BL-helyezett” Napolival szemben, még reménykedhet.

serie a

A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Roma-Sampdoria 2-0 (1-0)
Róma, Olimpico, 32 ezer néző. Vezette: Tagliavento
Gól: Baptista (21., 53.)
Roma: Artur – Cicinho (Cassetti, 85.), Juan, Panucci, Riise – Taddei (Aquilani, 72.), De Rossi, Brighi – Pizarro, Perrotta – Baptista (Menez, 89.).
Sampdoria: Castellazzi – Lucchini, Gastaldello (Padalino, 64.), Accardi – Stankevicius, Delvecchio, Dessena, Sammarco (Palombo, 60.), Ziegler (Pieri, 70.) – Cassano, Bellucci.

Az állás:
1. Inter 43 pont, 2. Juventus 39, 3. Milan 34, 4. Napoli 33, 5. Genoa 32 (27-17), 6. Fiorentina 32 (26-16), 7. Lazio 30, 8. Roma 27, …14. Sampdoria 20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik