Élet-Stílus

Nem számol Drogbával a Chelsea edzője

Luiz Felipe Scolari, a Chelsea menedzsere nem nevezte az elefántcsontparti Didier Drogbát a Southend United elleni harmadik fordulós FA-kupa-mérkőzésre.

Luiz Felipe Scolari, a Chelsea menedzsere így indokolta a döntését: „Megnéztem azokat a meccseket, amelyeken Drogba játszott, és persze azokat is, amelyeken Anelka volt a támadónk. A véleményemet tükrözi majd az összeállítás.”

„Mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Aki csak egy meccset játszik, még panaszkodhat, de aki öt-hat alkalommal lép pályára, és nem igazolja a döntésem, csendben maradhat, ha kimarad…” – tette hozzá az edző, aki elképzelhetően tartja, hogy a soron következő bajnoki mérkőzésen is azt a csapatot szerepelteti, melyet a Southend otthonában küld a gyepre.
Ezek szerint Drogba tartósan az oldalvonalon túlra kerülhet.

Kikerült a keretből (MTI/EPA)

Kikerült a keretből (MTI/EPA)

Scolari ugyanis – ahogy szavai sejtetik – jobban bízik a Premier League-góllövőlistáját jelenleg vezető francia Nicolas Anelkában, aki ennek megfelelően visszakerül a Chelsea kezdőcsapatába.

Drogba valóban nincs kirobbanó formában, sőt, a BBC szerint csak árnyéka korábbi önmagának. Az elefántcsontparti csatár 2004 óta játszik a Chelsea-ben, és összesen 83 gólt szerzett, ám a legutóbbi 17 fellépésén csak háromszor talált a kapuba.

Chelsea és a harmadosztályú Southend 1-1-re végzett Londonban, így fordított pályaválasztás mellett újrajátszásra kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik