Élet-Stílus

Hatgólos hátrányból győzött a Hajdu-csapat

A magyar férfi kézilabda-válogatott utolsó felkészülési meccsén 37-36-ra nyert a norvég csapat ellen. Szombatzon az ausztrálok ellen kezdi meg vébészereplését Hajdu János csapata.

Jól kezdtek a magyarok, 4-2-re elhúztak, ám gyorsan fordítottak a vendégek, megléptek 2-3 góllal. A norvégok a szünet előtti két percben lehozták kapusukat, így heten támadhattak, ám ebből két gólt kaptak, és egyenlő lett.

A fordulást követően – amikor is Puljezevics helyett Fazekas állt a kapuba – sikerült fordítani, ám a skandináv együttes 5-0-s rohammal válaszolt. A különbség állandósult, ám időkérés után hatgólos hátrányt dolgoztak le a hazaiak, és az utolsó tíz percben – ha minimális különbséggel is – már végig vezettek.

A mérkőzés legjobb góldobója Császár volt nyolc találattal.

A magyar csapat játékosai a meccs után hazautaznak, majd pénteken találkoznak, s együtt utaznak Eszékre, ahol is szombaton az ausztrálok ellen kezdik meg vb-szereplésüket.

Hajdu János szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta, hogy taktikai jellegű volt a találkozó, sorokat cserélt, és a védekezésben próbált meg erősen agresszív formációt alkalmazni.

Tata, felkészülési meccs:
Magyarország-Norvégia 37-36 (18-18)

—-Teltházas csoportmeccsek—-

Garantáltan teltház, 3500 néző előtt játszik majd a magyar férfi kézilabda-válogatott a pénteken kezdődő horvátországi világbajnokság eszéki csoportjában.

Horvát lapértesülések szerint a főszervezők biztosra veszik, hogy minden jegy elkel a határközeli Eszék csarnokában, amikor a magyar együttes lép pályára. A helyi jegypénztárban csütörtökön kezdik árusítani a belépők utolsó csomagját. Az interneten már csupán a 4. fordulós – közte a magyar-argentin – összecsapásokra lehet jegyet váltani.

Az eddig megmaradt belépők javarészt 300 kunába, azaz közel 11 ezer forintba kerülnek, de a rendezők reményei szerint ezek is elkelnek.

A magyarok az első vb-meccsüket szombaton játsszák az ausztrálok ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik