Élet-Stílus

Pelé szerint a spanyolok nyerik a 2010-es vb-t

A háromszoros világbajnok brazil Pelé szerint a spanyol labdarúgó-válogatott jó eséllyel pályázik arra, hogy megnyerje a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot.

„A korábbiakban a spanyolok a döntő pillanatokban rendre hibáztak és így elbuktak, de Luis Aragones, a volt szövetségi kapitány elképesztő munkát végzett a csapattal. Nagy reményekkel pályáznak a világbajnoki címre, persze meg kell várnunk, mit kezd az együttessel Vicente del Bosque” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Pelé, aki 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok csapat tagja volt.

Az egykori brazil zseni a földkerekség egyik legjobb labdarúgója volt, ez aligha vitatható, ugyanakkor nem tartozik a jól tippelők közé, rendre nem jönnek be a jóslatai. Az 1994-es vb előtt például azt mondta, Kolumbiáé lehet a trófea, ezzel szemben a dél-amerikai válogatott a csoportjából sem jutott tovább.

Ami pedig a spanyolokat illeti: Aragones, a tavalyi Eb-n aratott diadal után felállt a kispadról, a helyét del Bosque, a Real Madrid korábbi vezetőedzője foglalta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik