Élet-Stílus

Elő-Oscart kapott a halott színész

Egy Legyen Ön is milliomos indiai győzteséről szóló film tarolt az Oscar-díj "előfutárának" is tekintett Arany Glóbusz átadásán. A legjobb férfi mellékszerepért járó díjat a tavaly elhunyt Heath Ledger kapta.

A Legyen Ön is Milliomos vetélkedő győzteséről szóló Slumdog Millionaire című film megkapta egyrészt a tavalyi év legjobb filmjéért járó díjat, a rendezője, Danny Boyle pedig átvehette a legjobb rendezésért járó Arany Glóbusz-szobrocskát. A film forgatókönyvírója, Simon Beaufoy is, illetve a film zenéjének szerzője, A. R. Rahman is a legjobbnak bizonyult saját kategóriájában.

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

A Beverly Hilton Hotel báltermében tartott gálán Woody Allen is átvehetett egy díjat, a tavalyi év legjobb filmvígjátéka a Vicky Cristina Barcelona című film lett. A gálán kétszer vehette át az Arany Glóbusz szobrocskát Kate Winslet. A Titanic című filmmel befutott színésznő megnyerte a legjobb női filmszerep kategóriáját a Revolutionary Road (A szabadság útjai) című filmdrámában nyújtott alakításáért (egy boldogtalan háziasszonyt játszott), és átvehette a legjobb női mellékszerepért járó díjat is a The Reader (Felolvasó) című filmben játszott szerepéért. A legjobb férfi főszerepért Mickey Rourke kapta a díjat a filmdráma kategóriájában. Rourk a The Wrestler (A birkozó) című filmben csillogtatta meg színészi képességeit, egy “fakuló” sportcsillagot alakítva.

A legjobb férfi mellékszerepért járó díjat post mortem kapta Heath Ledger, aki a The Dark Knigth (A sötét lovag) című Batman-filmben játszotta a gonosz Joker szerepét. Ledger egy éve halt meg véletlen gyógyszer-túladagolásban. A film a tavalyi év legnagyobb kasszasikere volt Észak-Amerikában. A díjat Heath Ledger helyett a film rendezője, Christopher Nolan vette át, a gála résztvevői állva ünnepelték az elhunyt színészt.

Heath Ledger, aki a A sötét lovagban

Heath Ledger A sötét lovagban

A legjobb betétdalért járó Arany Glóbusz-szobrocskát Bruce Springsteen vehette át, az ötvenedik életévét taposó rockzenész a The Wrestler (A birkózó) című daláért kapta a díjat, amely az azonos című filmben hallható. A tavalyi év legjobb animációs filmje egy kiöregedett robot románca, a Wall-E cím rajzfilm lett.

A legjobb filmsorozatért járó aranyglóbuszt a John Adams című történelmi tévéfilmsorozat kapta, amely a Függetlenségi Nyilatkozat egyik szerzőjéről, az Egyesült Államok első alelnökéről, második elnökéről szól. A legjobb külföldi filmért járó díjat a Waltz With Bashir (Keringő Basírral) című izraeli animációs film kapta, amely az 1982-es izraeli-libanoni háború eseményeit mutatja be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik