Élet-Stílus

Továbbjutott a Győr a BL-ben

A magyar bajnok Győr bejutott a legjobb nyolc közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az A csoport ötödik fordulójában hazai környezetben rendkívül magabiztosan nyert a macedón Kometal Szkopje ellen.

Konkoly Csaba együttese ezzel a kvartett élére ugrott, és amennyiben a jövő heti utolsó körben győz a címvédő orosz Zvenyigorod otthonában, csoportelsőként várhatja a középdöntős sorsolást.

A találkozó előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy a Győr miként pótolja majd a sérült Görbicz Anitát, s az első két gólt mindjárt a világklasszis irányító helyettese – az év legjobb fiatal játékosának járó díjat a mérkőzés előtt átvevő – Kovacsics Anikó szerezte.

Vérten Orsolya dob kapura a Kometal Szkopje elleni mérkőzésen.(MTI)

Vérten Orsolya dob kapura a Kometal Szkopje elleni mérkőzésen.(MTI)

Az összecsapás kissé kapkodva indult, mindkét csapat sokat hibázott, de Konkoly Csaba együttese higgadt le hamarabb, így tíz perc után már ötgólos volt az előnye (7-2), természetesen jött is a vendég időkérés.

A macedónokon azonban ez sem segített: a Győr rendkívül agresszív védekezésével, gyors lerohanásaival, valamint Pálinger magabiztos védéseivel szétzilálta az ellenfelet, így a 19. percben már “tízet számolt” a hazai közönség a szkopjei alakulatra (14-4). A játék képe a szünetig sem változott, a félidőben 19-9-et mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően kissé álmosan kezdett a Győr, ugyanakkor ezen a délutánon (is) akkora különbség volt a két csapat között, hogy a vendégek ebből semmiféle előnyt nem tudtak kovácsolni. A magyar bajnok olyannyira magabiztosan játszott, hogy Konkoly Csaba vezetőedző a második játékrész közepétől már inkább a fiataloknak adott lehetőséget, és a legjobbjait pihentette.

Simona Spiridon (balról) küzd a labdáért (MTI)

Simona Spiridon (balról) küzd a labdáért (MTI)

A vége igazi örömjáték volt, a fantasztikus győri közönség 35-20-as sikernek örülhetett.

női bl, a csoport, 5. forduló

Győri Audi ETO KC-Szkopje (macedón) 35-20 (19-9)
Magyar góldobók: Vérten 9/1, Kovacsics 7/1, Herr A. 5/2, Mrávikova 5, Deáki 4, Spiridon 3, Rotis-Nagy, Tomori 1-1
Szombaton játszották:
Zvenyigorod (orosz)-Ikast (dán) 28-28 (15-13)

A csoport állása:
1. Győri Audi ETO KC 8 pont, 2. Ikast 7, 3. Zvenyigorod 3, 4. Kometal Szkopje 2
Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be, míg az utolsó kiesik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik