Élet-Stílus

A Honvéd és a Dunaújváros is remekelt

A Nizzában fellépő Honvéd és az otthonában a vetélytársakat fogadó Dunaújváros is makulátlan mérleggel zárta selejtezőcsoportját a BEK-ben, valamint a LEN-kupában.

Az első hely birtokosaként jutott tovább magyarországi selejtezőcsoportjából a női vízilabda LEN Kupában a Dunaújváros, amely vasárnap, a zárókörben a spanyol Mediterránit verte meg egy góllal.

Primász Ágnesék a csoportgyőzelemért szálltak vízbe vasárnap délelőtt a Fabó Éva Sportuszodában, s a hazai medencében különösen otthonosan mozogva a szoros végeredmény dacára is simán nyertek a spanyolok ellen.

A vendégek csak a hajrában tudtak közel zárkózni Mihók Attila együtteséhez, de a magyar diadal nem forgott veszélyben.

A svéd Linköping (19-3), majd a holland Gouda (10-5) felett aratott siker után megszületett a harmadik győzelem is, ennek köszönhetően a Dunaújváros csoportgyőztesként került be a LEN Kupa legjobb nyolc gárdája közé.

Az első kettő jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol már párokba sorolva, kétmeccses, egyenes kieséses rendszerben folytatják az állva maradt együttesek a küzdelmet. A Dunaújváros a jövő hét eleji sorsoláson a Mediterranit nem, hanem a további három csoport második helyezettjeinek egyikét kaphatja ellenfélül.

A dunaújvárosiak vasárnap ios könnyedén nyertek (MTI)

A dunaújvárosiak vasárnap is könnyedén nyertek (MTI)

A vendéglátó Olympique Nice (16-6) és a négyesen belüli legfőbb rivális görög Glyfada (10-7) legyőzését követően vasárnap a leggyengébb ellenfelet, a brit West London Penguint 24-6-ra verte a Honvéd női vízilabdacsapata a BEK franciaországi selejtezőcsoportjában, így százszázalékos összteljesítménnyel, csoportelsőként masírozott be a legjobb nyolc közé.

A magyar bajnokcsapat könnyed játékkal, a tudáskülönbséget is híven tükröző különbséggel győzte le a szigetországiakat, s – amint az Novák Ferenc szakosztály-igazgató beszámolójából kiderült – különösen a harmadik negyedben tartott látványos bemutatót a szép pólóból Györe Lajos együttese.

A Honvéd a várhatóan kedden tartandó sorsoláskor ismerheti meg következő ellenfelét a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, amelyben innentől már nem csoportokban, hanem párokban, oda-vissza alapon, kieséses rendszerben folytatódik a versengés.

Női BEK

Csoportselejtező a 8 közé jutásért, 3. játéknap:
Domino Honvéd-West London Penguin (brit) 24-6
(5-0, 4-2, 8-1, 7-3)
Magyar góldobók: Valkai Á., Menczinger K., Kisteleki D. 4-4, Kotsidou, Tóth I. 3-3, Péteri, Pardo, Györe 2-2

női len-kupa

Csoportselejtező a 8 közé jutásért, 3. játéknap:
DF-ELCO-DVCSH – Mediterrani (spanyol) 10-9
(4-3, 2-1, 3-2, 1-3)
Magyar góldobók: Szücs 4, Primász, Poszkoli 2-2, Benkő N., Brávik F. 1-1
A csoport másik vasárnapi mérkőzésén:
Gouda-Linköping 14-5 (6-2, 2-1, 2-0, 4-2)
Végeredmény:
1. Dunaújváros 9 pont, 2. Mediterrani 6, 3. Gouda 3, 4. Linköping 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik