Élet-Stílus

Dakar: tiltakoznak a környezetvédők

Az Acción Ecológica és más zöldszervezetek aktivistái hangos kiabálással szidalmazták a dakaros viadal szereplőit, magát a mezőnyt a "halál karavánjának" minősítve.

Miközben a mezőny, benne több magyar versenyzővel, a szombati pihenőnap után a vasárnapi, Valparaiso és La Serena közötti, összesen 652 kilométeres táv leküzdésére készült az Argentínában és Chilében zajló, Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon, aközben környezetvédők tüntettek a nemzetközi autós-motoros-kamionos verseny ellen.

A chilei Valparaiso kiköténél jöttek össze a protestálók, akik az ország elnökének, Michelle Bacheletnek az érkezéséhez időzítették akciójukat.

Az Acción Ecológica és más zöldszervezetek aktivistái hangos kiabálással szidalmazták a dakaros viadal szereplőit, magát a mezőnyt a “halál karavánjának” minősítve.

A szónokok egyszersmind kifejezésre juttatták abbéli reményüket, hogy újabb környezetvédő csoportok bevonásával meg fogják tudni akadályozni, hogy a verseny 2010-ben visszatérjen Argentínába és Chilébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik