Élet-Stílus

Házigazdát vert a Honvéd

A vendéglátó Olympic Nice felett aratott tízgólos győzelemmel rajtolt a női vízilabda BEK franciaországi, négycsapatos selejtezőcsoportjában szereplő Honvéd.

A magyar bajnoki címvédő jól mutatkozott be a nizzai selejtezőcsoportban, ahonnan az első két helyezett folytathatja a Bajnokcsapatok Európa Kupájának negyeddöntős mezőnyében.

A péntek esti sikerről beszámolva Novák Ferenc szakosztály-igazgató elmondta, hogy várakozáson felül jól és magabiztosan nyert a magyar együttes, amelynek tagjai közül különösen a válogatottak tettek ki magukért, a hatékonyságban és példamutatásban pedig élen járt a csapatkapitány Györe Anett, aki egymaga öt alkalommal volt eredményes.

A Honvéd szombati ellenfele a görög Glyfada lesz 18:30 órától, vasárnapi zárómeccsét pedig a brit West London Penguin gárdájával játssza Györe Lajos alakulata.

A Dunaújváros női vízilabdacsapata kiütéses sikernek számító, 16 gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a LEN Kupa itthoni, nyolcaddöntős csoportselejtezőjében: Mihók Attila gárdája a svéd Linköpingre mért súlyos vereséget.

Fallhagen (b) és Brávik küzd a labdáért a LEN-kupa csoportselejtezőjében (MTI)

Fallhagen (b) és Brávik küzd a labdáért a LEN-kupa csoportselejtezőjében (MTI)

A pénteki nyitány – kétszáz néző előtt a Fabó Éva Sportuszodában – tökéletes volt, egyúttal megfelelő bemelegítés a szombati és vasárnapi folytatásra, amikor is a négyes két jóval erősebb tagja, a holland Gouda, végül pedig a spanyol Mediterrani következik a dunaújvárosiak számára, akik vagy az első, vagy a második hely birtokosaként juthatnak be a legjobb nyolc közé.

Az első lépést ehhez az észak-európaiak móresre tanításával tették meg, ami felettébb könnyen ment, jellemző, hogy a skandináviaiak a harmadik negyedben szerezték első góljukat.

A magyar bajnokság listavezetőjének játékosai, élükön a fél tucatig jutó válogatott Primász Ágnessel, ugyanakkor az első perctől kezdve egyre-másra – kis túlzással: szinte tetszés szerint – vették be a rivális kapuját.

BEK-csoportselejtező a 8 közé jutásért

Nice (francia)–Domino Honvéd 6-16 (1-5, 2-5, 1-1, 2-5)
Magyar góldobók: Györe 5, Kisteleki D. 4, Zantleitner 3, Pardo, Tóth I., Menczinger K., Takács 1-1

LEN-kupa csoportselejtező a 8 közé jutásért

DVCSH–Linköping (svéd) 19-3 (4-0, 5-0, 6-1, 4-2)
Magyar góldobók: Primász 6, Brávik F. 4, Poszkoli 3, Szűcs 2, Andresz, Benkő N., Tóth M., Huszka 1-1
Mediterrani (spanyol)-Gouda (holland) 6-5 (0-1, 4-3, 1-0, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik