Élet-Stílus

Erdei tét nélkül is győzött

Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka kemény mérkőzésen, látványos ökölvívással, pontozással legyőzte az ukrán Jurij Barasjant a szombati magdeburgi profi gálán.

Az összecsapás Barasjan túlsúlya miatt ugyan nem volt címmérkőzés, ám Erdei Zsolton egy pillanatig sem látszott, hogy félvállról állna a csata elé.

A meccs nem is okozott csalódást, sőt. Az első menetben nem rontottak egymásnak a felek, ám már ekkor látszott, hogy a magyar címvédő legutóbbi meccseivel szemben itt lényegesen több ütés, keményebb harc lesz a sikerért.

Erdei az elejétől nagyon elszánt volt, sok ütést indított, s nem csak a villámgyors balegyeneseivel támadta Barasjant, hanem rendszeresen kombinációkkal sorozta ellenfelét. Az ukrán az első menetekben még kicsit álmosabbnak tűnt, így mérkőzés negyedénél már megnyugtatónak tűnő előnnyel vezetett az amatőröknél is világbajnok magyar.

Barasjan a negyedik menetben kezdte megmutatni, hogy tavaly nem véletlenül lett Európa-bajnok, s a szakasz végén három tiszta ütéssel ráijesztett a magyar szurkolókra. Erdeit azonban nem fogta meg, az ötödikben és hatodikban is nagy iramot diktált, s jobb volt ellenfelénél. A hetedikben aztán a világbajnok mérsékeltebb tempóban bokszolt, Barasjan pedig aktívabb lett, így szorossá tette a szakaszt.

Erdei tovéábbra is veretlen a profik között (MTI)

Erdei tovéábbra is veretlen a profik között (MTI)

A nyolcadik menetben Barasjan a korábbinál is nagyobb elszántsággal kezdett, ment előre, a kicsit fáradtabbnak tűnő Erdei ugyanakkor állta riválisa rohamait, a rengeteg ütésből adott és kapott is szép számmal. Az utolsó tíz másodpercben aztán a világbajnok gyönyörű kombinációkkal nyomatékosította fölényét.

A kilencedikben kicsit visszavettek a tempóból a bokszolók, a hajrában azonban megint Erdei volt a jobb.

A tizedik és tizenegyedik szakaszban is Barasjan ment előre, Erdei azonban a nehezebbnek tűnő helyzetekből is szépen vágta ki magát, továbbra is sokat, s nemegyszer pontosan ütött, annak ellenére láthatóan zavarta a bal szeme feletti sérülés.

Az utolsó három percben sem volt veszélyben a magyar világbajnok győzelme, Erdei rengeteget ütött az egész mérkőzésen, s noha Barasjannak is voltak kiváló momentumai – ütései többször jól ültek riválisa fején -, a WBO bajnoka megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, s így továbbra is veretlen a profik között.

Magdeburgi profi gála:
Erdei Zsolt-Jurij Barasjan (ukrán) pontozásos győzelem (116-111, 117-110, 116-111)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik