Élet-Stílus

Ribéry otthagyja a Bayernt?

Sokkolta a Bayern München rajongóit a Dubaiban edzőtáborozó csapat legjobbja. Franck Ribéry a Bildnek adott interjúban nem először beszélt annak a lehetőségéről, hogy 2011-ig szóló szerződése lejárta előtt otthagyja a csapatot.

A francia válogatott középpályás a német bajnokcsapat és a Bundesliga legjobb játékosa volt az elmúlt idényben. Európa-szerte felfigyeltek a teljesítményére, és a jelek szerint Franck Ribéry fejében is megfordult a távozás gondolata.

“Négyéves szerződést kötöttem a klubbal. Jól érzem magam, de hogy kitöltöm-e a szerződésemet? Nehéz erre a kérdésre válaszolni. Nyitott vagyok mindenre, bármi megtörténhet” – idézte a lap Ribéryt, akit legutóbb lapjelentések szerint a Real Madrid és az Internazionale környékezett meg.

Kapós a francia labdazsonglőr (MTI/EPA)

Kapós a francia labdazsonglőr (MTI/EPA)

A Bayern vezetősége többször is elmondta már, hogy Ribéry nem eladó, a klub ügyvezetője, Karl-Heinz Rummenigge nemrég megígérte a szurkolóknak, hogy a francia 2011-ig biztosan marad. “Elhatározásunktól semmilyen ajánlat, bármekkora összegről szóljon is, nem tántoríthat el bennünket. Megpróbáljuk majd 2011 utánra is kiterjeszteni az együttműködést” – nyilatkozta decemberben az egykori futballista.

A csapatnak fazont szabó támadó középpályás az őszi idény egy részében sérült volt (a Bayern pedig gyengélkedett, s az elmúlt harminc év leggyengébb bajnoki rajtját produkálta), ezzel együtt a Kicker osztályzatai alapján ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a Bundesligában.

casillas a legjobb kapus

Iker Casillast, a Real Madrid spanyol hálóőrét választották az elmúlt év legjobb kapusának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS szavazásán. Casillas 2008-ban bajnok lett a Reallal, majd nyáron Európa-bajnoki címet nyert a spanyol válogatottal.

2008 legjobb kapusai:
1. Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) 249 pont
2. Gianluigi Buffon (olasz, Juventus) 170
3. Edwin van der Sar (holland, Manchester United) 143
4. Petr Cech (cseh, Chelsea) 108
5. Igor Akinfejev (orosz, CSZKA Moszkva) 23
6. José Francisco Cevallos (ecuadori, LDU Quito) 21
7. Julio César (brazil, Internazionale) 18
8. José Reina (spanyol, FC Liverpool) 15
9. Jens Lehmann (német, VfB Stuttgart) 13
10. Justo Wilmar Villar (paraguayi, Valladolid) 12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik