Élet-Stílus

Szívinfarktus végzett a francia motorossal

A hivatalos kórházi jelentés szerint szívinfarktus végzett Pascal Terry francia motorossal, aki még a vasárnapi, második szakaszon tűnt el az Argentínában és Chilében zajló, Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon.

A halálokok között a Santa Rosa-i kórház közleménye szerint tüdővizenyő is szerepel. Az ödémát “olyan táplálék fogyasztása váltotta ki, amely a szív és a légzőrendszer leállását idézte elő”. A 49 éves francia motoros a szakvélemény szerint már vasárnap vagy hétfőn az életét vesztette, de a holttestét csak szerdán találták meg a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon..

Az első Dakarján induló, Yamahával versenyző Terry a második etapon 197 km megtétele után értesítette a szervezőket arról, hogy kifogyott az üzemanyaga, de beszerzett valamennyit az egyik versenytársától. Később megpróbált vele két alkalommal is műholdas kapcsolatba lépni a szervezőbizottság, mindkétszer sikertelenül.

Pascal a verseny rajtjánál (MTI/EPA)

Pascal a verseny rajtjánál (MTI/EPA)

A kommunikációs rendszerben valamilyen hiba lehetett, a párizsi központ ugyanis már 4-én este értesítést kapott arról, hogy működésbe lépett a motoros vészjelző rakétája, a helybéliek azonban erről csak 5-én reggel szereztek tudomást. Később az a téves információ terjedt el, hogy mégiscsak beérkezett a táborba.

Azután, hogy az argentin szervezők értesültek a segélykérésről, egy autót küldtek a feltételezett helyszínre, és a polgári védelem is a bajba jutott motoros felkutatására indult. Mivel a keresés eredménytelenül zárult, a csendőrség is bekapcsolódott az akcióba, végül helyi idő szerint hajnali két óra után megtalálták Terryt.

“Nagyon nehezen megközelíthető, növényzettel sűrűn benőtt helyen feküdt, a motorja mintegy tizenöt méterre volt tőle. A sisakját levette és behúzódott az árnyékba, ahol valameddig nyilván ellátta magát, mivel vizet és élelmet is találtak mellette” – közölte az egyik szervező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik