Élet-Stílus

Sportbíróságon keresi igazát a Real Madrid

A Real Madrid fokozza a nyomást az európai labdarúgó-szövetségre: ha az UEFA nem engedi játszani két friss szerzeményét a Bajnokok Ligájában, a spanyol elitklub a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé viszi az ügyet.

A madridi egyesület vezetői azért igazolták le Klaas-Jan Huntelaart (20 millió euró) és Lassana Diarrát (20 millió euró), hogy a két játékos a Bajnokok Ligájában segítségére legyen a sérülésektől tizedelt csapatnak.

A szabályok szerint csak egyikük juthatna játéklehetőséghez a BL nyolcaddöntőjében, miután madridi leigazolásuk előtt ebben az idényben UEFA Kupa-meccsen már pályára léptek előző csapatukban, a holland Ajaxban, illetve az angol Portsmouthban.

Huntelaar (b) és Diarra is bemutatkozott már új csapatában (MTI/EPA)

Huntelaar (b) és Diarra is bemutatkozott már új csapatában (MTI/EPA)

A spanyol bajnoki címvédő szerint az UEFA szabályzata nem eléggé egyértelmű, ezért nemrég a szervezet elnökéhez fordultak. Michael Platini válaszul közölte, hogy nem kivételeznek a Real Madriddal sem, az edzőnek kell eldöntenie, hogy Huntelaart vagy Diarrát szeretne játszatni a nemzetközi kupaporondon.

Szerdán a Marca információi szerint az egyesület vezérkara úgy határozott, hogy a szövetség ellenőrző bizottságához fordulnak, és ha az UEFA nem ad zöld utat Huntelaaréknak, akkor a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé viszik az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik