Élet-Stílus

Győzelemmel kezdte az évet a Hajdu-csapat

A magyar válogatott 30-27-re nyert a lengyel csapat ellen a csehországi Újévi Kupa férfi kézilabdatorna nyitó mérkőzésén. A viadalon résztvevők közül csak a házigazda nem tagja a jövő hét végén kezdődő horvátországi világbajnokság mezőnyének.

A magyarok csak rövid ideg vezettek, aztán emberelőnyük alatt az előző vb-n ezüstérmes lengyelek három góllal elléptek. Hajdu János szövetségi kapitány több poszton is cserélt, de így sem sikerült felzárkózni. Állandósult a különbség, majd amint feljavult a védekezés, a 27. percben egyenlő lett. Sőt, 16-14-re megint a magyaroknál volt az előny, de a szünet előtti másfél percben jobb volt a rivális.

A folytatásban felváltva vezetett a két gárda, majd a Hajdu-együttes pillanatai következtek (22-19). Puljezevics fantasztikus védéseinek köszönhetően kezdtek leszakadni a lengyelek (25-20), akiknek a hátralévő időben csak fellángolásaik voltak, és esélyük sem volt a fordításra.

A helyenként remekül, ötletesen játszó és kiválóan védekező magyarok pénteken a csehekkel, majd szombaton a szlovákokkal találkoznak, utóbbiakkal azonos csoportban szerepelnek a horvátországi vb-n.

Plzen, Újévi-kupa1. forduló:
Magyarország-Lengyelország 30-27
Csehország-Szlovákia 26-22

—-Kézilabdaláz Horvátországban—-

A jövő hét végén kezdődő férfi világbajnokság iránt óriási lelkesedés Horvátországban. A házigazda válogatott Splitben készül a világeseményre, s a tengermelléki település hivatalosan december 27-én átadott 12 ezres csarnokában a pénteki, Szlovénia elleni felkészülési mérkőzés lesz az első sportviadal.

A találkozóra két óra alatt elfogytak a belépők, igaz, a drukkerek ezúttal ingyen kapták, s egy ember maximum kettőt vehetett kézhez. Már Lino Cervar szövetségi kapitány együttesének edzésein sem lehetett érdektelenségre panaszkodni, hiszen az első tréningre szerda este több mint négyezren voltak kíváncsiak.

A magyar kézilabda-válogatott csoportmérkőzéseinek otthont adó Eszéken a szintén újonnan felépített csarnok kulcsait hivatalosan december 2-án, a helyi “Város napján” adták át a kivitelezők a városvezetésnek. A 200 millió kunás (7 milliárd forint) beruházással elkészült létesítmény 3500 férőhelyes, ezzel a legkisebbként számon tartott sportcsarnok a vb-nek otthont adó hét közül. A legnagyobb a fővárosi Arena Zagreb 15,200-as befogadóképességgel.

A vb nyitómérkőzését január 16-án 20:30-tól Splitben játssza Horvátország a Koreai Köztársaság ellen, míg Magyarország első fellépése Ausztráliával szemben lesz egy nappal később 18:30-tól az eszéki Gradski vrt (Városi park) arénájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik