Élet-Stílus

Biros Péter a világ legjobb pólósa

Az Egyesült Államokban megjelenő Swimming World Magazine legfrissebb számában avatta a háromszoros olimpiai bajnok magyart a pólósok tavalyi legjobbjának. Biros Péter az európai úszószövetség (LEN) szavazásán is az élen végzett.

A magazin Birost bemutató írásában a szerző megemlítette, hogy a Fácán becenevű játékos 1997-ben kezdte meg szereplését a nemzeti együttesben, s külön kiemelte, hogy úgy lett 13 góllal az aranyérmes magyar csapat legeredményesebb játékosa, hogy találatait 23 kísérletből érte el. Az 56,5 százalékos eredményességi mutató az egész mezőnyt tekintve a legjobb teljesítmény volt a pekingi ötkarikás tornán.

Az olimpia és Eb legjobbjának is megválasztották (MTI)

Az olimpia és Eb legjobbjának is megválasztották (MTI)

“Meglep, csak az európai díjról tudtam, örülök neki” – reagált a hírre a válogatott honlapján Biros Péter, aki elmondta, hogy az olimpia előtti operációt követően immár tökéletesen egészséges, semmi nem hátráltatja a munkáját, és úgy érzi, hogy most már végig fogja bírni a meccseket.

Ami a válogatottbeli jövőt illeti, a 32 éves Biros így fogalmazott: “Nehéz még bármit is mondanom, még Kemény Dénessel is folytatjuk a beszélgetéseket ebben az ügyben. Az mindenesetre előrelépés, hogy már tudom, ki a szövetségi kapitány.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik