Élet-Stílus

Kovács László az új szövetségi kapitány

admin
admin

2009. 01. 06. 15:36

Kovács László irányítja a jövőben a férfi ökölvívó-válogatottat. A magyar sportági szövetség (MÖSZ) elnöksége egyhangú szavazással döntött.

A 48 éves szakember kettő plusz két évre szóló megbízást kapott, munkáját 2010 végén értékelik. Kovács, aki a válogatottat 2004-től irányító Balzsay Károlyt váltja a poszton, mostanáig a MÖSZ edzőbizottságának a vezetője volt.

“A legfontosabb célom, hogy eredményeket produkáljunk, méghozzá olyanokat, melyek méltóak a sportág hagyományaihoz. Meghatároztam egy követelményrendszert is, melynek meg kell felelniük a válogatott versenyzőknek. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy a kiemelt versenyeken részt vegyenek a bokszolóink és természetesen, hogy ezeken eredményeket hozzanak – fejtette ki röviden elképzeléseit a tréner. A korábbiakhoz képest némileg mindenképpen változtatni kell, hiszen az elmúlt időszakhoz viszonyítva kevesebb forrás áll majd rendelkezésünkre. A kevesebb edzőtáborozási lehetőség pedig azt is jelenti, hogy a klubokban folyó munkának tovább nő majd a szerepe.”

Változások a felkészülésben

A Balzsay Károlyt váltó edző kiemelte, némileg új helyzetet teremtett, hogy az idei évtől a felnőtteknél ismét 3×3 perces mérkőzéseket rendeznek. Úgy véli, ez mindenképpen változtatást igényel az eddigi felkészüléshez képest, ám arra a kérdésre, hogy a magyar versenyezőknek előnyösebb-e a hosszabb menet, még nem tudott egyértelműen válaszolni. “Ez az egyénektől függ, nyilván van, akinek jobb lesz, s van, akinek rosszabb”.

Kovács László debütálására februárban, a debreceni Bocskai emlékversenyen kerül majd sor: “Január végén, február elején már találkozom a srácokkal és csinálunk egy átfogó állapotfelmérést, aztán nem sokkal később következik a Bocskai. Természetesen a közeljövőben az edzőkkel is le fogok ülni, hogy megbeszéljem velük a feladatokat.”

Kokó ajánlotta

A szövetség októberben döntött arról, hogy pályázat útján keres kapitányt, a december 15-i határidőig négyen jelentkeztek, Balzsay nem volt közöttük.

A pályázatokat értékelő bizottság, melyet az olimpiai, illetve amatőr és profi világbajnok Kovács István vezetett, Kovács László anyagát találta a legjobbnak, így őt ajánlotta az elnökségnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.