Élet-Stílus

Két német klub harcol Podolskiért

A Hamburger SV és a 1. FC Köln harcol Lukas Podolskiért, a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München kiváló csatáráért. Ám egyelőre kérdéses, hogy a müncheniek elengedik a fiatal játékost.

A 60-szoros válogatott, s Németországban rendkívül népszerű, lengyel származású Podolski kedden azt nyilatkozta: szeretné, ha a hónap végéig mindenképpen pont kerülne a jelenlegi zsákutcából való kiútkeresés végére, azaz végérvényesen eldőlne a hol folytatja a pályafutását.

A 23 éves, felettébb gólerős, s nagy tehetségnek tartott csatár az állandó válogatottság ellenére a Bayern Münchennél igen csak keserű őszi szezont zárt. Jürgen Klinsmann edzőnél az olasz Luca Toni, továbbá Miroslav Klose mellett többnyire csak csereként jutott szóhoz, s a csapat vezetői a jövőre vonatkozóan sem ígértek sokkal többet. Podolski pedig érezhetően kedvét vesztette, s ez is magyarázza, hogy többen – köztük a volt válogatott híresség Stefan Effenberg – klubcserét ajánlottak neki.

Elbúcsúzna a müncheni társaktól (MTI/EPA)

Elbúcsúzna a müncheni társaktól (MTI/EPA)

Az 1. FC Köln már korábban bejelentette, hogy a jövőt Podolskival képzeli el. A labdarúgó pályafutását éppen Kölnben kezdte, ahol ma is rendkívül népszerű, s remény szerint a Bundesliga első osztályába visszakerült csapat “húzó” játékosa lehetne. Csakhogy a Bayern legkevesebb 10 millió eurót kér Podolskiért, miközben a kölniek utolsó ajánlata 7,5 millió euróról szólt.

Közben a fiatal csatárért bejelentkezett a HSV is, különös tekintettel arra, hogy Hamburgban Podolskival szeretnék pótolni a Bayern Münchenhez távozó horvát válogatott csatárt, Ivica Olicot. Olic a tervek szerint a nyár folyamán költözik Bajorországba, egyes hírek szerint ugyanakkor a költözés már ebben a hónapban bekövetkezhetne, ha a Hamburg és a Bayern megegyezne egy Olic-Podolski cserében.

Az ügyben kedden megszólalt Joachim Löw szövetségi kapitány is, aki akkor is kitartott Lukas Podolski mellett, amikor kedvenc csatára klubjánál a cserepadot koptatta. Löw szerint mielőbbi döntésre lenne szükség, a jelenlegi helyzet ugyanis senkinek sem jó. A kapitány úgy vélte, hogy Podolskinak mindenekelőtt a “szívére kell hallgatnia”, közvetve azonban – másokkal együtt – nem hagyott kétséget afelől: a fiatal és tehetséges csatár jövője szempontjából előnyösebb lenne, ha egy, a nemzetközi porondon is ismert csapathoz, azaz nem a Kölnhöz, hanem a Hamburghoz igazolna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik