Élet-Stílus

Jönnek az internetes autórádiók

A nagysebességű-mobilinternetnek köszönhetőn az autókban is megjelentek azok rádiók, amelyek internetről veszik az adásokat.

2009-től elérhetővé válik az internetrádió az autóban. Az új megoldás a Blaupunkt és a miRoamer közös munkájából született. Mint a cégek elárulták, elsőként rögtön gyári beépítésként debütál a rendszer, de azt nem közölték, melyik gyártó autójában tűnik fel. Később persze utólagos beépítéssel is elérhető lesz.

A rádió 3G/HSDPA/HSPA illetve Bluetooth kapcsolttal is rendelkezik, a netezéshez tehát egy sim kártya sem árt, ennek megfelelően telefonálni is lehet vele.

Az autógyártók a jelenlegi tendencia szerint a hagyományos hifirendszerekhez is kínálnak olyan csatlakozókat, amelyek használatával MP3-lejátszót, iPodot, Flash Drive-ot lehet csatlakoztatni, így az utasok könnyedén vihetik magukkal kedvenc számaikat.

Jönnek az internetes autórádiók 1

Csakhogy a két vállalat meglátása szerint az autósok már nem akarnak ilyesmivel bíbelődni, csak beszállnak az autóba, és már hajtanak is. Ezért van szükség az egyetlen gombnyomással internetrádióra, amely lehetővé teszi, hogy rengeteg stílushoz, állomáshoz, több ezer zenéhez jusson hozzá azonnal az autós, de számos hír- és szórakozató műsor is elérhető a világ minden részéről így.

Ezzel a megoldással mi is számos hazai rádióadót hallgathatunk, akár Magyarországtól több ezer kilométeres távolságban is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik