Élet-Stílus

Giggs a szezon végén visszavonul?

A Manchester United veterán középpályásának a szezon végén lejár a szerződése, és az angol bajnoki címvédő képviselői egyelőre nem keresték meg új ajánlattal. Ryan Giggs saját bevallása szerint még bírná szuflával, de a szervezete már lassabban regenerálódik.

Ryan Giggs nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a szezon végén szögre akasztja a stoplist. „Addig szeretnék futballozni, amíg élvezem a játékot, bírom a tempót és a tréner igényt tart rám – nyilatkozta a Sunnak a 35 éves walesi játékos – Ha a három dolog közül az egyik érvényét veszti, akkor elgondolkozom a visszavonuláson. Elképzelhető, hogy már a szezon végén befejezem.”

Giggs szerződése a szezon végén lejár a Manchester Unitednál, és az egyesület egyelőre nem ajánlott új kontraktust.

Páratlan sikertörténet a középpályásé, aki a Vörös Ördögökkel összesen 28 trófeát nyert: kétszer a BL-ben ért a csúcsra, tízszeres angol bajnoknak mondhatja magát, és négyszer diadalmaskodott az FA-kupában. A 64-szeres walesi válogatott a tavalyi BL-fináléban döntötte meg a legendás Sir Bobby Charlton rekordját, mostanra 781 alkalommal lépett pályára MU-mezben.

A szezonban már 20-szor kapott játéklehetőséget (MTI/EPA)

A szezonban már 20-szor kapott játéklehetőséget (MTI/EPA)

„Az idény végén lejár a szerződésem, egyelőre még nem tudom mit hoz a jövő. A Unitedtól még nem kerestek. Fitt vagyok mint fiatal koromban, csak annyi a különbség, hogy a szervezetem már lassabban regenerálódik” – mondta a tavalyi BL-döntőben a győztes büntetőt értékesítő Giggs.

„Manapság egy-egy cím megnyerése sokkal boldogabbá tesz, mint korábban, mivel tudom, hogy akár ez lehet az utolsó” – mondta a középpályás.

Ügynöke Harry Swales szerint még jó pár évet játszhat a walesi klasszis: „Ryan azt mondta, hogy még néhány évet simán elvállalna. A United képviselőivel még nem tárgyaltunk, de biztos vagyok abban, hogy rövid időn belül erre is sor kerül.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik