Élet-Stílus

Fegyveresek kísérték Pécsre Tiziano Madonnáját

Különleges biztonsági intézkedések mellett hétfőn megérkezett Pécsre Tiziano Madonnája, amely január 7. és február 6. között lesz látható a Művészetek és Irodalom Házában.

A magángyűjtő tulajdonát képező, a Szépművészeti Múzeumban letétbe helyezett festményt csütörtöktől láthatja a nagyközönség a restaurálás izgalmas folyamatát ábrázoló tablókkal együtt. Legalább kétezer érdeklődőt várnak, akiknek a kiállítás ideje alatt reneszánsz programokkal kedveskednek.

A 2005-ben felbukkant, Mária gyermekével és Szent Pállal című képet egy műtárgyak szállítására szakosodott cég a festménynek készített speciális fémládában hozta a baranyai megyeszékhelyre. A szállítmányt a Szépművészeti Múzeum egyik biztonsági vezetője és fegyveres őrök kísérték.

24 órás őrzést kap (fotó: MTI)

24 órás őrzést kap (fotó: MTI)

A művészetek háza is felkészült a tízmillió dollárra biztosított műkincs fogadására: Madonna az intézményben huszonnégy órás őrzést kap, a kiállítótermet pedig ellátták az előírt biztonságtechnikai eszközökkel. A festmény művészi értékét tekintve a legjelentősebb az elmúlt fél évszázadban Magyarországon előkerült műkincsek között, és Pécs az első vidéki város, ahol kiállítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik