Élet-Stílus

Beckham győztes debütálása

Győztes mérkőzésen mutatkozott be az AC Milanban David Beckham, aki bár még nincs csúcsformában, így is kivívta edzője, Carlo Ancelotti elismerését.

Beckham kisebb izomsérülést szenvedett a hétfő délutáni edzésen, ám ennek ellenére pályára léphetett a keddi, Hamburg elleni barátságos mérkőzésen. A 31 esztendős középpályás – aki márciusig kölcsönben szerepel a milánóiaknál – kezdőként 45 percet játszott: helyi beszámolók szerint adott néhány jó passzt, ám szabadrúgása nem jelentett veszélyt a kapura.

„Nagyon jó benyomást tett rám, ő egy dinamikus és kifejezetten értelmes labdarúgó – nyilatkozta Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője. – Persze nyilvánvalóan még nincs csúcsformában, hiszen két hónapig nem csinált semmit, de egy hete velünk készül, és egyre jobb lesz, szerintem sokat segíthet nekünk”.

Beckham az AC Milan mezében (MTI/EPA)

Beckham az AC Milan mezében (MTI/EPA)

„Úgy látszik, most válogatott leszek, hiszen a kapitány azt mondta, ha játszom, és jó erőállapotban vagyok, számít rám. Még soha nem futballoztam az olasz bajnokságban, biztosan izgalmas lesz, már alig várom” – mondta Beckham, aki a hétvégén, az AS Roma ellen debütálhat a Serie A-ban.

A mintegy 30 ezer néző előtt megrendezett Milan-Hamburg mérkőzés 1-1-re végződött – az egyik oldalon Ronaldinho, a másikon Benjamin talált a kapuba -, majd a büntetőrúgásokkal az olasz gárda nyert.

Barátságos mérkőzés, Dubaj:
AC Milan-Hamburger SV 1-1, büntetőkkel: 4-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik