Élet-Stílus

Két év után itthon bokszol Erdei Zsolt

A Boksz Világszervezet (WBO) tavaly novemberi kongresszusán, a floridai Fort Lauderdale-ben úgy döntöttek, 2009-ben Budapesten gyűlnek össze a világszövetség tisztségviselői. A rendezvény csúcspontjaként az Universum gálát rendez a fővárosban.

Kovács „Koko” István nagy sportdiplomáciai sikere, hogy a szervezet magyar alelnökének javaslatára döntöttek a helyszín kiválasztásakor. A pontos időpont még nem ismert, ám a WBO mindig október legvégén, vagy november elején szervezi az éves összejövetelét.

A WBO XXII. Kongresszusával egy időben, illetve annak csúcspontjaként, az Universum Box-Promotion is bokszgálát rendez majd a magyar fővárosban, melynek programja nagyban függ a jövő szombati magdeburgi rendezvénytől, hiszen ha Erdei Zsolt és Balzsay Károly is győztesen hagyja el a ringet, úgy várhatóan mindkét magyar vb-címvédésen vehet majd részt. Mit több, a félnehézsúlyú „Madár” esetében a budapesti küzdelem biztosan a hazai búcsúmérkőzés lesz.

A világbajnok és ukrán kihívója (MTI/EPA)

A világbajnok és ukrán kihívója (MTI/EPA)

Mint ismert, a német vállalkozás 2007. júniusában rendezett utoljára Magyarországon, akkor az Erdei-Blades küzdelem kedvéért szinte teljesen megtelt a SYMA Rendezvénycsarnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik