Élet-Stílus

Alonso repülőgép-balesete Kenyában

A spanyol Forma-1-es pilótának és feleségének az ijedtségen kívül nem esett semmi baja, amikor a repülőgépük szárnya már a levegőben súrolt egy épületet.

Fernando Alonso és felesége Flavio Briatore csapatfőnök nyaralójában töltötte a szilvesztert, hazafelé indultak, amikor a baleset történt. A gépük nem sokkal a felszállás után nekiment egy épületnek, a szárny megrongálódott, de a pilóta biztonságosan letette a gépet.

“Az eset nem olyan súlyos, mint ahogy az interneten korábban jelezték, de Alonsónak egy nappal el kellett halasztania a visszautazását” – jelezte a Renault-istálló szóvivője.

Megúszta (MTI/EPA)

Megúszta (MTI/EPA)

2000-ben David Coulthard élt túl egy hasonló, de sokkal komolyabb balesetet: a skót repülője kényszerleszállás közben zuhant le Franciaországban. A versenyző, akkori barátnője és testőre sértetlenül megúszta az esetet, de a két pilóta életét vesztette.

2007 őszén az 1995-ös ralivilágbajnok, Colin McRae hunyt el egy helikopterbalesetben, majd egy nappal később az egykori BAR-csapatfőnök, a prodrive-os David Richards zuhant le helikopterével, ő azonban túlélte. A 2007-es Francia Nagydíj idején szintén helikopterbalesetben három a Forma-1-ben dolgozó ember hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik