Élet-Stílus

Chelsea-védő igazolt Manchesterbe

Az új tulajdonosok fontmilliókat költöttek a kisebbik manchesteri focicsapatra, de a City a vártnál gyengébben szerepel. Januárban újabb sztárokkal bővülhet a keret, a tréner elsősorban a védelmet erősítené, de kérdéses, hogy meddig maradhat a kispadon Mark Hughes.

A Manchester City együtteséhez szeptemberben új tulajdonos érkezett. Az egyesült arab emírségekbeli cégcsoport képviselői már az érkezésükkor jelezték, hogy komoly terveik vannak: “A célunk nagyon egyszerű, ez nem más, mint hogy a Premier League legnagyobb együttese legyen a Manchester Cityből. Kezdésként szeretnénk, ha a mostani szezont az első négyben zárná a csapat.”

Az első kiszemelt már megvan

Jelenleg a csapat messze elmarad a várakozásoktól, nemhogy az első négybe, de az első tízbe sem férnek bele Mark Hughes legényei. Borítékolható tehát, hogy a dúsgazdag tulajdonos már a januári átigazolási időszakban szeretné minél jobban megerősíteni a jelenlegi keretet.

Időt kért Hughes (MTI/EPA)

Időt kért Hughes (MTI/EPA)

Az együttes trénere, Mark Hughes elsősorban a hátsó alakzat megerősítésében látja a sikerek zálogát. A manchesteri együttes 12 millió fontért már megszerezte a Chelsea-ből Wayne Bridge-et, akinek a védelem bal oldalát kell stabilizálnia. Hughes az egykori angol válogatott játékos mellett még három hátvédet szemelt ki, akik közül azonban csak az arsenalos Kolo Touré leigazolására van reális esély.

Joleon Lescottot (Everton) nem engedi el, Matthew Upsonért (West Ham) pedig irreálisan magas árat, 10 millió fontot kér a jelenlegi csapata. A tréner ezért a korábbi ajánlatát jócskán megfejelve, 8 milliót ajánlott Touréért. Az Ágyúsok egyelőre nem reagáltak.

Meddig tart a türelem?

Hughes-nak komoly tervei vannak a csapattal, de könnyen elképzelhető, hogy rövidesen fel kell állnia a kispadról. A City csak a 13. a bajnoki tabellán, és szombat este szégyenszemre vereséget szenvedett a másodosztályban szereplő Nottingham Foresttől az FA-kupában.

A hazai pályán 3-0-ra elbukó manchesteriek trénere is elismerte, hogy csapnivalóan játszott a csapata. “Eszem ágában nincsen megvédeni a játékosokat, nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta az egykori támadó, aki szerint nem lehet csodákat várni. “Folyamatosan fejlődik a csapat, tudom hol van erre a legnagyobb szükség. Több időre van szükségünk” – mondta Hughes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik