Élet-Stílus

Murray a világelső Nadalt is legyőzte

A brit Andy Murray 2 óra 45 perc alatt három játszmában nyert a világelső spanyol Rafael Nadal ellen az abu-dzabi meghívásos férfi tenisztorna döntőjében.

A skót teniszező és ibériai ellenfele végig egészen magas színvonalon teniszeztek: a döntő játszmában 3:3-nál óriási csata alakult ki, a közönség szabályszerűen tombolt, olyan zseniális megoldásokat mutatott be a két játékos.

Murray végül brékelte Nadalt, majd simán nyerte a saját adogatását, végül három meccslabdához jutott. Az elsőt még védte riválisa, ám a másodikkal már nem tudott mit kezdeni.

A világranglistán negyedik Andy Murray a pénteki elődöntőben a rangsor második helyén tanyázó svájci Roger Federert győzte le.

Nadal sem bírt Murrayjel (MTI/EPA)

Nadal sem bírt Murrayjel (MTI/EPA)

„Nagyon kemény mérkőzés volt, rengeteget kellett futnom. Úgy gondolom, élvezetes, jó meccset játszottunk Nadallal, annak ellenére, hogy még csak a szezon elején járunk” – így Murray.

„Valóban jó mérkőzés volt, jól ment a játék, de ellenfelem kicsit jobb volt nálam. Gratulálok neki a győzelemhez. Andy nagyszerű játékos, kétségkívül esélyesként utazhat majd az Australian Openre” – értékelt, egyben méltatta a riválisát Nadal.


Meghívásos torna, Abu-Dzabi, döntő:
Murray (brit)-Nadal (spanyol) 6:4, 5:7, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik