Élet-Stílus

Detroiti siker a Winter Classicon

A címvédő Detroit Red Wings nyert a Chicago Blackhawks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) január elsejei nyitottpályás mérkőzésén.

Az NHL most már hagyományosan az újév első napjára a régi időket idéző nyitottpályás meccset rendez Winter Classic elnevezéssel.

Most két patinás gárda, a Chicago és a Detroit csapott össze – immár 701. alkalommal – 41 ezer néző előtt egy baseball-stadionban.

Az első három gól emberelőnyben esett, majd még az első szünet előtt növelte a különbséget a Blackhawks. A pihenőt követően gyorsan szépítettek a vendégek, majd Hudler újból betalált, és egyenlített.

Több mint 40 ezer néző ruccant ki a

Több mint 40 ezer néző ruccant ki a “hideg meccsre” (dpa)

A hazaiak megzavarodtak, és Dacjuk látványos kiugrás után már a címvédőnek szerzett vezetést. A Red Wings orosz csatára az utolsó kilenc meccsén mindig gyűjtött pontot.

A záró játékrész elején 17 másodperc alatt duplázott a Detroit – az utóbbi találatot a videóbíró segítségével adták meg a játékvezetők -, és ezzel el is dőlt a közönségcsalogató csata, bár a hajrában még szépített a Blackhawks.

NHL, alapszakasz:

Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 4-6
(3-1, 0-3, 1-2)
Gól: Versteeg (4.), Havlat (13.), Eager (20.), Keith (60.) illetve Samuelsson (10.), Hudler (22., 33.), Dacjuk (38.), Rafalski (44.), Lebda (44.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik