Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – szilveszter után

admin
admin

2009. 01. 02. 09:55

menjek…

péntek, január 2.

Tulajdonképpen már elsején elmehettünk volna a Rudas fürdőbe egy jó kis medencés, filmvetítéses partira, de az igazi, pótszilveszter utáni alkalom (szakkifejezéssel élve posztpótszilveszter) 2009. első péntekje lesz. A Cinetrip alatt megvitathatjuk, hogy a szilveszter vagy a másnap volt-e jobb, és persze ki fog derülni, – ahogy az Animal Cannibals mondja -, hogy ez itt az. Nincs is jobb, mint a medencében ázva pezsgőzni, mozizni és táncolni – egyszerre.

szombat, január 3.

Na, erre a napra kidől az összes zenész, már csak néhány DJ marad talpon. Az előbbiekből kivétel a Palermo Boogie Gang, amely az Old Man’s Pubban nyomja a 1930-as évek boogie woogie stílusát. A talpon maradt DJ-k vagy a Corvintetőn táncoltatják a legelszántabbakat (Pigno & Vida G), vagy a Könyvtár Pincekocsmában (DJ Tonya). Ezzel együtt még szombaton is találhatunk egy sor pótszilveszter elnevezésű lehetőséget a kulturált kikapcsolódásra.

Palermo Boogie Gang

Palermo Boogie Gang

vasárnap, január 4.

A vasárnapot utáljuk, pláne, ha az év első hétfőjét előzi meg. Egy ilyen többnapos újévköszöntés után durva lesz visszatérni az életbe, úgyhogy e napon pihenjünk, és mondjuk rúgjuk fel az összes fogadalmat, amit szilveszterkor tettünk. (Vigyázat, ezt csak a gonosz kisördög mondatta velünk!) Aki nem fogadja meg a pihenésre vonatkozó javaslatunkat, az menjen a Müpába Rost Andrea és Marcelo Álvarez Puccini-estjére, vagy a Mu Színházba Nikola Parov és Herczku Ágnes koncertjére.

… moziba

Jól indul a filmes új esztendő: régi kedvencünk, Guy Ritchie a nézők meghódítására indul (Spíler). Az első premierhét ezen kívül műfaji kavalkáddal kecsegtet. Láthatunk spanyol vígjátékot homoszexuális éttermesekről (Melegkonyha), kis költségvetésű ibér zombi-horrort ([Rec]), távol-keleti gyökerű amerikai akciófilmet (Veszélyes Bangkok) és egy megrázó izraeli dokumentumfilm-animációt (Libanoni keringő – Waltz with Bashir).

bővebben>>

maradjak …

Ha otthon maradunk, legjobb, ha olvasunk, főzőcskézünk, esetleg zenét hallgatunk. Azért van ajánlatunk a notórius tévézők számára is.

péntek, január 2.
Duna Tv, 22:00

Match Point

Woody Allen 2005-ös filmje egy fiatalember drámája; a társadalmi felemelkedéséről szól, és ambíciói szörnyű következményeiről. A főszereplő két nő között őrlődik, és mert nem lát kiutat ebből a helyzetből, szélsőséges eszközökhöz folyamodik. A színészek valamennyien angolok, a történet az angol felső középosztály köreiben játszódik. Scarlett Johansson játssza a gyönyörű amerikai lányt, aki Jonathan Rhys Meyers és felesége, Emily Mortimer közé áll. Matthew Goode alakítja Emily gazdag fivérét, aki a tragikus eseményeket elindítja.

szombat, január 3.
Duna Tv, 20:00

A Generális

A filmtörténet egyik nagy klasszikusát, az 1927-es Buster Keaton-filmet nemrég digitálisan felújították. A fekete-fehér Generális főszereplője Johnny Gray, akinek életében két szerelem létezik: a mozdonya, a “Generális” és szép kis menyasszonya, Annabelle. 1861 tavaszán járunk, amikor Amerikában Észak Dél ellen harcol. Amikor a háború városukba is elérkezik, Annabelle apja és bátyja azonnal bevonul. Egy félreértés következtében azt hiszik Johnnyról, hogy gyávaságból nem állt katonának. Johnnynak és mozdonyának sok, szinte hihetetlen kalandokban kell bizonyítania hősiességét. Ennek az áldozatául esik egy északi hadtest és a Sziklás-folyó hídja is.

vasárnap, január 4.
Duna Tv, 21:55

Volver

Pedro Almodóvar minden filmje figyelmet érdemel. A 2006-os Volverében Raimunda (Penélope Cruz) egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. Nővére, Sole viszont igen félénk nő, aki egy illegális fodrászszalonban keresi kenyerét. A férje faképnél hagyta és lelépett egyik ügyfelével. Sole azóta egyedül él. Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen. Sole egyedül tér vissza szülővárosába, ahol a szomszédok közlik, édesanyja visszatért a túlvilágról, hogy Paula nénikéjének gondját viselje betegeskedő éveiben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.