Élet-Stílus

Maradona Barcelonában kezdi európai körútját

Diego Maradona argentin szövetségi kapitány szombaton Spanyolországban kezdi meg európai körútját: a 48 esztendős szakvezető Barcelonában Lionel Messit követi.

Maradona – a válogatott menedzseri teendőit ellátó Carlos Bilardo hathatós támogatásával – remekül debütált kapitányként, a novemberi skótok elleni idegenbeli barátságos találkozón (1-0) az Albiceleste összeszedett társaság benyomását keltette.

Ám az argentinokra a skótoknál lényegesen komolyabb találkozó vár, hisz február 11-én a vb-ezüstérmes Franciaország következik.

Ennek megfelelően az egykori világnagyság Európában méri fel kulcsjátékosai állapotát, a szombati Barcelona-Mallorca spanyol bajnokin természetesen Lionel Messi lesz a célkeresztben.

A támadó valószínűleg nem lép majd pályára, viszont a katalánoknál korábban játszó, s így a klubbal remek kapcsolatokat ápoló Diego elsősorban arról szeretné meggyőzni Guardioláékat, hogy a tétnélküliség ellenére február elején engedjék el a klasszist.

Messi játékához ragaszkodik az argentin kapitány (dpa)

Messi játékához ragaszkodik az argentin kapitány (dpa)

A barcelonai rajt után az “Isteni Diego” Spanyolországban marad, ahol a Sevilla és Deportivo kupameccsét követi, majd ezt követően Portugáliába, Olaszországba és Angliába látogat el.

A szigetországban a válogatott csapatkapitányával, a liverpooli Mascheranóval valamint a manchesteri Tévezzel is találkozik.

Maradona várhatóan január 18-án tér vissza Buenos Airesbe és ekkor hirdeti a február 11-i franciák elleni barátságos mérkőzésre készülő keretét. A gallok elleni találkozó után már „élesben” folytatódik az argentinok programja, márciusban a vb-selejtezők során Venezuela lesz az első ellenfél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik