Élet-Stílus

Vérten tarolt a veszprémi gálán

A magyar férfi közönség-válogatott "bulimeccsen" 41-36-ra nyert a szerb csapat ellen a veszprémi Budapest Bank Kézilabda Gálán, míg Vérten Orsolya a szakma és a közönség szavazatai alapján az év játékosa lett.

A magyar és a szerb férfi együttes 24 órával korábban Balatonfüreden is összecsapott – igaz, akkor a hazaiak alakulatát nem a szurkolók, hanem Hajdu János szövetségi kapitány “rakta össze” -, és vendégeknek most sem sikerült a visszavágás.

A hétfői 29-28 után most még nagyobb lett a különbség a 2×20 perces derbin, amelyen a 9 méteres vonalon túlról dobott találatok két gólt értek.

A magyar csapatban szerepelt a válogatott másodedzője, a Szeged vezetőedzője, a szerb Vladan Matics is, aki a végén betalált a vendég együttest erősítő, Szegeden légiós Dragan Marjanacnak.

Ilyés, Kekezovics, Beljanszki és Nagy László küzd a labdáért (MTI)

Ilyés, Kekezovics, Beljanszki és Nagy küzd a labdáért (MTI)

Mivel Veszprém a férfi kézilabdázás fellegvára, ezért a szervezők most inkább ennek a nemnek a küzdelmeit részesítették előnyben. A Veszprém-Magyarország öregfiúk meccsen – 6000 néző előtt – az egy-két évtizeddel korábban csillogó játékosok mutatták be, mennyit tudnak még mostanában is.

A 2×15 perces mérkőzésen fellépett – többek között – Csoknyai István, Éles József, Gyurka János, Mezei Richárd, Zubjuk Igor, Zsigmond György, illetve Bakos István, Bíró Imre, Borsos Attila, Hoffmann László, Iváncsik Mihály, Kovács Mihály, Kovács Péter és Marosi László. A közönségszórakoztató meccset a jól hajrázó hazai legendák nyerték 16-14-re.

Azért a nők sem maradtak ki a programból. A gyakorlatilag a “nagy válogatott” első sorával felérő közönségválogatott ellen a médiacsapat lépett pályára. Utóbbiban szerepelt például Azurák Csaba, Harsányi Levente, Máté Pál, illetve a vívó Boczkó Gábor, a korábbi ökölvívó Kovács Ko-Ko István, vagy a cselgáncsozó Kovács Antal. A médiásokat segítette Gál Gyula, a januári vb-re készülő válogatott oszlopos tagja is. De ő sem ért sokat, mert 17-16-ra győztek a nők.

A Face Team akrobatikus kézilabdabemutatója Veszprémben (MTI)

A Face Team akrobatikus kézilabdabemutatója Veszprémben (MTI)

A gála keretében adták át az év kézilabdázója díjakat Vérten Orsolyának és Iváncsik Tamásnak, míg a közönség szavazata alapján Vérten lett a 2008-as esztendő legjobbja. A programot színesítette még egy akrobatikus kézilabdás show, a Veszprém és a Szeged szimpatizánsainak minden értelemben barátságos összecsapása (14-13-ra diadalmaskodtak a Tisza-partiak), valamint veszprémi és alsóörsi fiatalok szivacskézilabda-mérkőzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik