Élet-Stílus

Fülöp Márton harcol a posztjáért

A Sunderland magyar válogatott kapusa felveszi a kesztyűt, kész harcolni posztjáért a Premier League-ben szereplő együttesében.

A SkySports honlapján megszólaltatott magyar kapus kijelentette, hogy él a korábban kapott lehetőséggel, azaz a skót Craig Gordon felépülése ellenére mindent megtesz azért, hogy ő legyen az angol élvonalban szereplő együttes első számú hálóőre.

Fülöp azok után jutott szerephez, hogy a 2007-ben a skót Hearts csapatától angol csúcsnak számító 9 millió fontért – korábban kapusért még nem fizettek ekkora összeget – szerződtetett Gordon elvesztette a csapatot akkor irányító Roy Keane bizalmát.

A skót a Bolton elleni novemberi bajnokin ugyan ismét beállt a kapuba, ám bokasérülése megakadályozta visszatérését.

Fülöp a kezdeti kevésbé markáns teljesítmények után az idény második felében igencsak kitett magáért, legutóbbi négy találkozójából kettőt kapott gól nélkül zárt; a bajnok Manchester United elleni idegenbeli találkozón (0-1) csapata legjobbja volt.

„Craig visszatérése ellenére szeretném megtartani pozíciómat. A kettőnk közötti rivalizálás egészséges, tiszteljük egymást, s külön öröm, hogy meggyógyult – de biztosítom, hogy kemény küzdelem vár rá” – árulta el a Leicester, a Stoke City és a Tottenham csapatánál is megfordult Fülöp.

A Sunderland jelenleg 22 pontot számlál, s ezzel a 15. helyen áll, két ponttal megelőzve a kiesőhelyen állomásozó 18. Stoke Cityt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik